Kaupunkiuutiset

Lukiolaiset saivat vieraita Ranskasta

Lukioliikelaitos Tavastian opiskelijat viettivät toissa viikolla värikästä viikkoa, kun 25 ranskalaista opiskelijaa ja kaksi opettajaa saapui Lycée Maurice Genevoix -koulusta, Ingrestä, toteuttamaan yhteistä Värikästä kemiaa -projektia. Projektin suomalaiset opiskelijat olivat Kaurialan, Lyseon ja Parolan lukiosta, ja yhteinen kieli oli englanti.

Ranskalaisten opiskelijoiden viikko käynnistyi tiistaina 12.5. Kaurialan lukion rehtorin Tuomo Iltasen pitämällä tervetuliaisluennolla. Päivä jatkui suomen kielen ja Suomen historian oppitunneilla Kaurialan lukiossa, ja päättyi tutustumisiltaan Aulangon ulkoilumajalla. Kylmästä ilmasta huolimatta ranskalaiset opiskelijat, kuten myös osa suomalaisista, urhoollisesti saunoivat ja uivat Aulangonjärvessä.

Ranskalaiset opiskelijat esittelivät myös projektityönsä suomalaisille ystävilleen. Hilpeyttä herätti etenkin videonpätkä, jossa esiteltiin ranskalaisten opiskelijoiden ennakkokäsityksiä Suomesta ja suomalaisista.

Keskiviikkona projektilaiset vierailivat Tikkurilan maalitehtaassa ja Valokuvataiteen museossa. Helatorstaina 40 opiskelijaa kokeili marmorointia Kaurialan lukiossa, ja kymmenen opiskelijan ryhmä värjäsi kankaita Ammattiopisto Tavastiassa.

Perjantaina ranskalaiset opiskelivat yhdessä suomalaisten kanssa lukion oppiaineita sekä tutustuivat iltapäivällä lasin valmistukseen Riihimäen lasimuseossa.

Viikonloppuna ranskalaisopiskelijat viettivät vapaa-aikaa isäntäperheiden kanssa. Maanantaina oli vuorossa tutustuminen Helsinkiin ja sen nähtävyyksiin, ja tiistaiaamuna paluu kotimaahan.

Lokakuussa suomalaiset puolestaan lähtevät vastavierailulle Ranskaan. Opetushallituksen tukemaa kansainvälistymishanketta koordinoi Kaurialan lukio.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset