Kaupunkiuutiset

Tero Nyqvist on valmiina pihahommiin - Toiveissa kunnon lumitalvi

Traktorimönkijän hankkineelta Tero Nyqvistiltä voi kysyä kaikenlaista apua ulko- ja sisätöihin.
Tero Nyqvistin traktorimönkijässä on lumiaura edessä ja niin tukevat renkaat, että talvellakaan niissä ei yleensä tarvita ketjuja päällä. Kuva: Lea Karmala
Tero Nyqvistin traktorimönkijässä on lumiaura edessä ja niin tukevat renkaat, että talvellakaan niissä ei yleensä tarvita ketjuja päällä. Kuva: Lea Karmala

Pihatöitä ja pieniä remonttihommia yrittäjänä tekevä Tero Nyqvist on odottanut puiden lehtien putoamista maahan, ja sen jälkeen hän toivoo – pilke silmässä – paljon lunta taivaalta. Se tietäisi hänelle piikkiä työkutsuihin.

Nyqvist ryhtyi yrittäjäksi reilu puolitoista vuotta sitten, kun hän halusi työllistää itsensä. Hänen rivitalokotinsa pihassa ovat parkissa työvälineet, traktorimönkijä ja peräkärry, ja varastossa on hiekoituskärry valmiina torjumaan liukkaita kelejä.

– Olin kuullut, että kylällä oli tarvetta tällaiselle palvelulle. Vaihtelevasti on lähtenyt käyntiin, joskus on hiljaista ja välillä ei tiedä, minne päin menisi. Tähän aikaa vuodesta on eniten räystäskourujen putsaamista sekä lehtien haravointia ja puhaltelua mökeillä ja omakotitaloilla. Viime talvi oli hyvä, kun satoi paljon lunta, hän hymyilee.

Äskettäin Nyqvistille tuli Iittalasta myös vakiasiakkuus, kun hän sai hoitaakseen Lasimäen kiinteistönhuollon Piharinne Oy:n alihankkijana.

Nyqvist huristaa työpeleineen tilauksesta Iittalan ja Hämeenlinnan seuduille, joko mönkijää päältä ajaen tai sitä peräkärryssä vetäen. Kovin kauaksi ei kalustoa kannata rahdata, sillä se tulisi liian kalliiksi työn ostajalle.

Yleensä mies kykenee tarttumaan urakoihin melko nopeasti.

– Periaatteessa päivän varoistusajalla pystyn lähtemään. Haluan tarjota mahdollisimman paljon erilaisia palveluja, kaikkea mitä osaan tehdä, myös pieniä sisähommia.

Lauantait ja sunnuntait Nyqvist kuitenkin pyhittää perheelleen ja kahdelle pienelle lapselleen, paitsi talvisin hän voi läheä lumitöihin viikonloppuisinkin, jos kutsu käy.

– Lomia pidän aina välillä, päivän sieltä toisen täältä, kun on hiljaisempaa. Mutta puhelimeen kyllä pyrin vastaamaan aina, ja soitan viimeistään itse takaisin, hän lupaa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset