Kaupunkiuutiset

Luonnonkukat tutuksi kesäretkellä

Luonnonkukkapäivän kunniaksi Hämeenlinnassa retkeillään muista poiketen sunnuntaina 18.6. klo 10 Honkalanrannan luonnonsuojelualueella. Kasvikerho Pulsatillan vetämän retken oppaina toimivat FT Heli Jutila ja FM Karri Jutila.

Kokoontuminen retkelle tapahtuu Kailistontien kivisillan luona, jossa on opastustaulu luonnonsuojelualueelle. Sieltä kuljetaan pitkospolkua ja tunnistetaan samalla kasveja sekä tutkitaan alueen luontopolun tauluja. Luppi ja kasvikirja sekä saappaat on hyvä olla mukana.

Retki kestää noin 2 tuntia ja sen jälkeen on mahdollista jäädä nuotiolle syömään eväitä. Retkelle kannattaa varata sään mukainen vaatetus. Tornissa on mahdollisuus katsoa lintuja kaukoputkella.

Honkalanranta on yksityinen luonnonsuojelualue Hämeenlinnan Kahilistossa Katumajärven rannassa. Alueella on parhaillaan kesälampaita maisemaa entistämässä.

Honkalanrantaan on valmistunut talkoovoimin Kanta-Hämeen lintutieteellisen yhdistyksen lintutorni, lato, pitkospuut, luontopolku sekä laavu ulkoilijoille, joista löytyy lisätietoa sivustolta https://honkalanranta.wordpress.com/.

Luonnonkukkapäivän retki Hämeenlinnan Honkalanrannassa sunnuntaina 18.6. klo 10 alkaen. Vapaa pääsy.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset