Kaupunkiuutiset

Luonto haastaa kuvantekijän

Itseoppinut kuvataiteilija Raija ”Raxu” Helminen Iittalasta määrittelee olevansa akvarellisti tai mielikuvittelija. Hän on Hämeenlinnan Taiteilijaseuran taiteilija Café Laurellissa heinä-elokuun ajan.

Helminen poikkeaa mielellään muillekin itseilmaisun poluille – hänen mukaansa pastellimaalaus, puupiirrosgrafiikka sekä valokuvaus tuovat töihin uusia ulottuvuuksia ja tyydyttävät ehtymätöntä oppimisen halua.

– Tavoitteeni on kehittää kuvallista ilmaisuani edelleen, niin että pystyn yhä vapaammin jakamaan elämäniloani kuvieni kautta, Helminen kertoo tiedotteessa.

Inspiraationsa Helminen saa omien sanojensa mukaan mistä tahansa, mutta Suomen luonto on hänelle kaikkein tärkein – ehtymätön aarrearkku. Graniittikalliot, puut ja metsät, vesimaisemat ja villinä porskuttavat purot suorastaan haastavat kuvantekijän omiin tulkintoihin – täysin tietoisena siitä, että luonto on kuitenkin se paras taiteilija.

Tärkeimpänä Helminen pitää kuitenkin sitä, kuinka kuva kommunikoi katsojan kanssa: Koskettaako se, tuoko mieleen jonkin tunnelman, herättääkö lapsuuden muiston?

Café Laurellin seinille on valittu muutamia tulkintoja Suomen luonnosta.

– Tiedän, että luonto on kaikille suomalaisille läheinen ja toivon, että rakkauteni luontoon heijastuu akvarellimaalauksistani, Helminen kiteyttää Luontoäidin kutsu -näyttelynsä tavoitteen.

Raxu Helminen on Suomen Akvarellitaiteen Yhdistyksen, Hämeenlinnan Taiteilijaseuran, Nordiska Akvarellsällskapetin sekä helsinkiläisen Akvart Galleriaosuuskunnan jäsen.

Hänen töitään on tänä vuonna valittu kansainvälisiin akvarellinäyttelyihin Italiaan, Ecuadoriin sekä Slovakiaan.

Helmisen näyttelyura alkoi Naivistit Iittalassa -talvinäyttelystä 2013, jonka jälkeen hänellä on ollut useita yhteis- ja yksityisnäyttelyitä Suomessa ja Saksassa.

Luontoäidin kutsu -näyttely on avoinna 31.8. asti Café Laurellissa (Sibeliuksenkatu 7) ma–ti, to–pe 8.30–18, ke 8.30–20, la 8.30–17, su klo 11–17.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset