fbpx
Kaupunkiuutiset Janakkala

Johtiko luottamuspula Janakkalan kunnanjohtajan lähtöön? – Vuoden palkka käteen ja uusi johtaja tilalle

Kunnanjohtaja Tanja Matikainen ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Pirjo Alijärvi lokakuisessa valtuuston kokouksessa. Kuva: Päivi Ojala
Kunnanjohtaja Tanja Matikainen ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Pirjo Alijärvi lokakuisessa valtuuston kokouksessa. Kuva: Päivi Ojala

Janakkalan kunnanjohtaja Tanja Matikainen on jättänyt eronpyynnön kunnanjohtajan virasta ja jättää tehtävänsä ensi viikolla.

Janakkalan kunta tiedotti asiasta yllättäen tiistaina. Kunnanhallitus myönsi eron maanantaisessa kokouksessaan, ja samalla Matikaiselle myönnettiin johtajasopimuksen mukainen, 12 kuukauden palkkaa vastaava erokorvaus.

Matikainen ei ole halunnut vastata kysymykseen, miksi hän irtisanoutuu tai mitkä ovat hänen suunnitelmansa Janakkalan jälkeen.

Matikaisen palvelussuhde päättyy tammikuun lopussa, sillä hänellä on kahden kuukauden irtisanomisaika. Hän kuitenkin pitää sitä ennen kertyneet vuosilomat.

Irtisaunoutuminen ei tullut yllätyksenä

Kunnanhallituksen puheenjohtajan Pirjo Alijärven (sd.) mukaan kunnanjohtajan irtisanoutuminen ei tullut yllätyksenä.

– Irtisanoutuminen erokorvauksineen menee johtajasopimuksen mukaan. Kunnanhallitus päätti ottaa asian käsittelyyn maanantaina.

Alijärvi ei halunnut kertoa asian käsittelystä enempää, mutta hänen mukaansa asiaan ei liity draamaa ja asiasta on neuvoteltu Tanja Matikaisen kanssa.

Pirjo Alijärvi sanoo ymmärtävänsä, että kahdentoista kuukauden eroraha voi tuntua kuntalaisista suurelta.

– Tästä on päätetty edellisellä vaalikaudella. Itse en ollut silloin kunnanhallituksessa. Vastaisuudessa voisi miettiä, voisiko tuon erorahan maksaa lyhyemmältä ajalta.

Alijärvi huomauttaa, ettei Matikaisen kausi Janakkalassa jäänyt mitenkään epätavallisen lyhyeksi.

– Tuo aika on nykyään aika tavallinen kunnanjohtajilla. He etenevät urallaan ja vaihtavat kuntaa paljon useammin kuin aiemmin. Pitkäaikaiset kunnanjohtajat ovat käyneet harvinaisemmiksi.

Alijärvi korostaa, että Matikaisen kaudella kuntaa on viety monin tavoin eteenpäin.

Kunnanjohtajan sijaisena toimii hallintosäännön mukaisesti talous- ja hallintojohtaja Jenni Jokela.

Janakkalan kunta käynnistää uuden kunnanjohtajan rekrytointiprosessin vielä kuluvan vuoden aikana.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset