Kaupunkiuutiset

Lupaukset siitä, että äitiys vahvistaisi naista ovat silkkaa valhetta – Siitä seuraa venynyt vatsanahka, roikkuvat tissit ja runneltu toosa

Tuulia Viitanen Kuva: Toni Rasinkangas
Tuulia Viitanen Kuva: Toni Rasinkangas

Joka naisen luottolehdessä Kotiliedessä luvataan seuraavaa: 10 yllättävää asiaa vanhemmuudesta – näin eri tavoin äitiys vahvistaa naista.

15 vuotta kokemusasiantuntijuutta vahvistaa väitteet vääriksi.

1. Opit hallitsemaan tunteitasi

Täysin väärin. Äitiyden myötä löytää lukuisia uusia tunteita, joiden olemassaolosta ei tiennytkään. Pian saatat löytää itsesi itkemästä aivan absurdeista tilanteista. Myös raivo saa ihan uuden merkityksen, ja sen pidätyskyky heikkenee olemattomiin.

2. Kärsivällisyytesi kasvaa

Niinhän sitä luulisi. Sinusta tulee duracell-pupu, joka ei enää keskity mihinkään, koska aina on jo joku seuraava hoidettava asia mielessä. Odotat sitä myös muilta, joten kärsivällisyytesi on liki nolla.

3. Organisointitaitosi parantuvat

Organisointitaidot keskittyvät yhteen asiaan: lapsen hyvinvointiin. Muita asioita ei enää tarvitsekaan organisoida, koska ainakaan vauvavaiheessa ei ole mitään muuta.

4. Opit neuvokkuutta

Ainakin Youtuben erilaiset ohjevideot tulevat tutuksi. Tosin neuvokkuus liittyy lähinnä lapsiasioihin: kuinka teippaat muljahtaneen nilkan tai missä vaiheessa pitää lähteä lääkäriin, jos lapsi syö kokonaisen purkkapussin luullessaan niitä karkeiksi. Muu aivotoiminta sitten surkastuukin olemattomaksi.

5. Opit elämään pelkojesi kanssa

Pelot vain kasvavat, mitä vanhemmaksi lapset kasvavat. Ei niiden kanssa opi elämään, ei ainakaan nukkumaan.

6. Murehdit vähemmän pikkuasioita

On enää vain asioita, joista murehtia. Lista on loputon.

7. Opit huomioimaan muut

Silkkaa paskaa. Jotkut ajattelevat, että äiti on vain muita varten. Hän saa passata niin paljon kuin jaksaa. Se, että hiivit pimeässä keittiössä, ettei muu perhe heräisi, ei ole toisten huomioimista vaan silkkaa itsekkyyttä. Tämä suklaalevy on vain ja ainoastaan minun.

8. Opit asettamaan omat rajasi

Omia rajoja ei enää ole. Piste. Jaat vessareissuista lähtien kaiken lapsen kanssa.

9. Alat arvostaa kehoasi

Kaunis ajatus. Löysä raskausvatsa, roikkuvat tissit, mätivä sektiohaava ja runneltu toosa. Arvosta siinä sitten. Mieluummin asian voisi kääntää niin, että alat arvostaa lääketiedettä. Se pystyisi ihmeisiin, jos olisi hynttyä. Alat arvostaa mahdollista lottovoittoa.

10. Luotat enemmän vaistoihisi

Täysin väärin. Vaistot sanovat, että kaikesta on selviydyttävä itse, älä pyydä apua. ”Kyllä ensi yö on jo helpompi.” Silkkaa itsepetosta. Vaistot kannattaa unohtaa ja pyytää apua, kun väsyttää tai ei enää jaksa venyä, vanua ja yrittää parhaansa.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset