Kaupunkiuutiset

Lyhytelokuvia Kumppanuustalolla

Kino Tavast -yhdistys järjestää kansainvälisen lyhytelokuvapäivän tapahtuman Kumppanuustalolla keskiviikkona 21.12. klo 17–20. Ilmaiset näytökset alkavat klo 17, 18 ja 19. Sisälle päästetään aina kymmenen minuuttia ennen kunkin esityksen alkua.

Ensimmäinen ja lyhyin (35 min.) näytös Jouluhali (K 12) johdattelee jouluisiin tunnelmiin. Kuudelta näytetään kotimaista komediaa (K7) ja seitsemältä kilpailuissa menestyneitä lyhytelokuvia (K12). Elokuviin voi piipahtaa jouluostosten lomassa hetkeksi hengähtämään tai nauttia koko kolmituntisen kattauksen. Lyhytelokuvanäytöksiä on myös joissakin kouluissa. 

Lyhytelokuvapäivä on Ranskasta alkunsa saanut kansainvälinen lyhytelokuvan juhlapäivä, jota vietetään tänä vuonna jopa 50 eri maassa. Suomessa päivään kuuluvat Kumppanuustalon kaltaiset pop up -tapahtumat eri puolella Suomea sekä YLE Teeman kolmen tunnin lyhytelokuvalähetys keskiviikkoiltana 21.12.

Tämän lisäksi lyhytelokuvia voi katsella joulukalenterista, jonka tilaamisohjeet löytyvät lyhytelokuvapaiva.fi -sivustolta. Lyhyelokuvasovelluksesta voi lyhytelokuvia nähdä ympäri vuoden. Kansainvälisen elokuvapäivän hashtag on #lyhytelokuvapäivä. Lisätietoa näytösten sisällöstä: kinotavast.net ja lyhytelokuvapaiva.fi.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

26.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

29.9.2020