Kaupunkiuutiset

Lyseolaiset tekivät Sibeliuksesta e-kortin

Jean Sibeliuksen koulu Hämeenlinnan lyseo on vaalinut entisen oppilaansa muistoa osallistumalla muun muassa Nuottiavainpolkuun ja valmistamalla musikaalin säveltäjästä. Virtaa on riittänyt enempäänkin ja viime torstaina lyseon luovan yrittäjyyden linjan opiskelijat julkaisivat personoitavan e-postikortin Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuoden palvelutuotteeksi.

– Ensin ajattelimme toteuttaa jotakin pelillistä, mutta sitten syntyi ajatus kortista, kurssin ohjaaja Tuija Tiala kertoo.

– Halusimme mukaan teknologiaa, jonka toteutuksesta vastaa Tommi Saksa Aatos Mediasta. Sisällöt suunniteltiin opiskelijoiden kanssa ja Patrik Hanska on kääntänyt palvelun myös englanninkieliseksi.

Hanskan lisäksi kortin tuottaneeseen opiskelijaryhmään kuuluivat Tarusisko Hirvenoja, Ira Hänninen, Kreeta Kalliokoski, Teo Nurminen, Kalle Saarinen, Eero Salminen ja Lauri Salminen.

Ainutkertainen

Maksuttomassa palvelussa käyttäjä voi luoda Sibelius-aiheisen kortin tutustuen samalla säveltäjään liittyviin kohteisiin Hämeenlinnassa. Sovelluksessa on rasteja Sibeliuksen puistosta syntymäkotiin ja kullakin rastilla valitaan korttiin elementti joko valokuvaamalla tai vastaamalla kysymyksiin. JOkaisen rastin kohdalla on audiolinkki, josta voi kuunnella Sibeliukseen liittyvän tarinan.

Lopputuloksena on persoonallinen kortti, jonka voi lähettää sähköpostilla tai jakaa esimerkiksi Facebookin kautta. Palvelu on www-sivu, mutta näyttää mobiilisovellukselta. Palvelinkuluista vastaa Hämeenlinnan kaupunki.

– Projekti oli haastava, koska tällaista korttipalvelua ei ole aiemmin tehty, Tommi Saksa sanoo.

– Kortti syntyy palvelun käyttäjän tekemistä valinnoista ja on silloin ainutkertainen. Kaksikielisyys on iso asia ja kortti voi toimia vaikka matkapäiväkirjana Hämeenlinnassa poikkeavalle turistille.

Palvelun nettisivu osoitteessa www.sibcard.fi.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset