Kaupunkiuutiset

Maailman legendat golfaavat Linnalla

Vanajanlinna ja Linna Golf ovat juhannusviikolla golfmaailman keskipisteenä. Hämeenlinnassa pelataan ensimmäistä kertaa Suomessa nelipäiväinen Euroopan seniorikiertueen turnaus, johon on tulossa maailman parhaita veteraanigolfaajia.

Kilpailuista lähetetään televisio-ohjelmaa noin 50 maahan.

– Turnaus on loistava asia Linna Golfille sekä Hämeenlinnalle ja koko suomalaiselle golfille. Meille tämä on todella suuri voimainponnistus, isompi kuin ennakkoon ajattelimmekaan, Linna Golfin toimitusjohtaja Petri Keskitalo sanoo.

 

Keskitalon mukaan järjestelyt ovat sujuneet hyvin, vaikka myöhäinen kesäntulo toikin jännitystä kentän kunnon kannalta. Nyt väylät kuitenkin vihertävä komeasti, ja kaikki muukin on valmiina ottamaan kansainväliset vieraat vastaan.

Järjestelyissä on ahertanut sekä palkallista henkilökuntaa että talkoolaisia. Avainasemassa ovat olleet muun muassa tapahtuman pääsihteeri Esa Honkalehto, Vanajanlinnan myynti- ja markkinointikoordinaattori Liisa Nurminen, Linna Golfin asiakkuuspäällikkö Karri Koivu, helsinkiläinen golfaktiivi Anja Luomi ja talkoopuolta vetävä golfkapteeni, hämeenlinnalainen Antti Luukkanen. Ympäri Suomea tulee auttamaan yli 50 vapaaehtoista, jotka kaikki ovat lajin väkeä.

 

Hyvinkääläisellä Honkalehdolla on yrittäjänä kokemusta monista isoista golfkisoista. Linna Golfin työntekijöille hän antaa kiitosta.

– Olen erityisen ihastunut porukan, myös vapaaehtoisten, sitoutumiseen. Selvästi on kulttuuria ja innostusta tehdä golfin eteen työtä, ja talkoolaisuus on osoitus yhteisöllisyydestä.

Myös puitteet saavat Honkalehdolta ylistystä.

– Ei ole sattumaa, että Linna Golf on manner-Euroopan kenttien joukossa sijalla 94. Kenttä on hyvin pelattava, ympäristöltään kaunis ja yleisölle helppo tulla. Hämeenlinnalaiset saavat olla siitä ylpeitä, hän sanoo.

Turnauksen työläiseksi itseään kutsuva brittiläinen George Griffith, joka vastaa kilpailujen televisiointiin liittyvistä asioista, on samaa mieltä.

– Kentässä ei ole mitään valittamista, ja katsojienkin kannalta se on aivan loistava, hänkin kehaisee.

 

European Senior Tour on suurin koskaan maassamme järjestetty golfkilpailu. Yleisötavoite viikon aikana on 6 000–8 000 katsojaa paikan päällä, ja televisiosta kisoja seuraavat sadatmiljoonat katsojat.

Vanajanlinnan pellon parkkipaikalle mahtuu parituhatta autoa. Pysäköinnistä veloitetaan 10 euroa, muuta pääsymaksua ei peritä.

Tiistaina kilpailut alkavat kello 13, kun ammattilaiset lähtevät liikkeelle. Keskiviikkona ja torstaina lähdöt alkavat kello 10 ja perjantaina kello 8. Kilpailuihin osallistuu sekä ammattilaisia että amatöörejä. Amatöörien kisat huipentuvat keskiviikkona ja torstaina.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset