Kaupunkiuutiset

Maailman parhaat Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan uusi Elenia Areena toimii loka-marraskuun vaihteessa pelattavan EFT-turnauksen näyttämönä, kun Suomen salibandymiehet kohtaavat Ruotsin, Sveitsin ja Tshekin. Mukana ovat myös poikien U19-maajoukkueet. Turnaus on kolmipäiväinen ja paikalla ovat maailman parhaat lajin taitajat.

– Tällaisen turnauksen saaminen on iso haaste Steelersille. Koskaan aikaisemminhan ei ole edes ollut edes mahdollista järjestää moista turnausta puuttuneiden tilojen vuoksi. Kun nyt mahdollisuus tarjoutui, otettiin haaste mieluusti vastaan, Steelersin toiminnanjohtaja Hannu Lehtinen kertoo.

Steelers urakoi turnauksen käytännön järjestelyt yli sadan ihmisen vapaaehtoisjoukolla.

– Meillä ei ole taloudellista riskiä, mutta ei tästä voittoakaan tule. Huipputurnaus saa niin paljon näkyvyyttä, että Hämeenlinnan ja Steelersin kannatti lähteä urakkaan mukaan, Hannu Lehtinen sanoo.

Peleissä on käytössä koko uljas areena, joten katsomoihin mahtuu reilut 2 000 ihmistä.

Suomen miehet pelaavat kaikki kolmena päuivä iltaottelun. Sunnuntaina huipennuksena isäntäjoukkue kohtaa maailmanmestari Ruotsin.

Seuralla riittää touhu kyseisenä viikonvaihteena, sillä samaan aikaan Iittalassa järjestetään 38 joukkueen Tähdistö-ottelut vuosina 1999 ja 200 syntyenille tytöille ja pojille.

EuroFloorball Tour -turnaus on miesmaajoukkueille joulukuun MM-kisojen kenraaliharjoitus ja osallistuvat joukkueet ovat paikalla parhailla kokoonpanoillaan. Osa peleistä todennäköisesti myös televisioidaan.

Luvassa lienee varsin tulisieluista taistelua ja viihdyttävää salibandya maailman huipulta. Ruotsi on hallitseva maailmanmestari kintereillään MM-rankingin kakkonen Suomi, edellisen EFT-turnauksen voittanut Tshekki sekä viime MM-kisojen pronssimaa Sveitsi, jota luotsaa suomalaisvalmentaja Petteri Nykky.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset