fbpx
Kaupunkiuutiset

Maakuntauudistuksen käytännön valmistelu liikkeelle

Hämeen Liiton kokoama maakuntauudistuksen valmisteluryhmä kokoontui ensimmäisen kerran viime viikon tiistaina. Uudistuksen valmistelutyö käynnistyy tulevan maakunnan voimavarojen kartoittamisella ja keskustelulla organisaatioiden suhtautumisesta maakuntauudistukseen ja käynnissä oleviin valmistelutoimiin.

Itse valmisteluryhmä koostuu niiden organisaatioiden ja henkilöstön edustajista, joiden tehtäviä on siirtymässä maakunnalle. Käytännössä muutos tarkoittaa työnantajavaihdosta suurelle määrälle henkilöstöä Kanta-Hämeessä.

Valmisteluryhmän puheenjohtajana toimii maakuntajohtaja Timo Reina Hämeen liitosta ja varapuheenjohtajana Pekka Savolainen Hämeen ELY-keskuksesta.

– Oli tärkeää, että saimme tämän työn ennen kesälomia liikkeelle varsin rakentavassa hengessä. Ilmassa on innostusta uuden luomisesta, joka parhaimmillaan tulee selkeyttämään hallintoa asiakkaiden ja sidosryhmien näkökulmasta sekä vahvistamaan maakunnan kehittämismahdollisuuksia. Mutta toki uudistuksen valmistelussa ja etenkin siirtymävaiheessa on myös monta vaikeaa ja epävarmuutta aiheuttavaa asiaa ratkaistavana. Oma Häme -maakuntauudistusta tehdään yhdessä alueen omin toimin ja voimin niin, että se sopii tähän maakuntaan, maakuntajohtaja Timo Reina näkee.

Päävastuu valmistelusta on Hämeen liitolla ja Hämeen ELY-keskuksella. Tarkempi työsuunnitelma laaditaan elokuun loppuun mennessä ja alkusyksystä sidosryhmille järjestetään maakuntauudistuksen valmistelun käynnistystilaisuus.

Maakuntauudistuksen valmisteluryhmä toimii sote-uudistusta valmistelevan Oma Häme -ohjausryhmän alaisuudessa siten, että ohjausryhmään kutsutaan kuntien ja kuntayhtymien luottamushenkilö- ja virkamiesjohdon lisäksi myös valtion aluehallinnon edustus. Näin molempia uudistuksia valmistellaan yhteisen ohjausryhmän alaisuudessa Oma Häme -brändin alla. Kummankin valmisteluprosesseja koordinoi Hämeen Liitto.

Maakuntauudistuksen valmisteluryhmässä on mukana organisaatioiden edustajat Hämeen liitosta, Hämeen ja Uudenmaan ELY-keskuksista, Etelä-Suomen aluehallintovirastosta, Kanta-Hämeen pelastuslaitokselta, Hämeen TE-toimistosta sekä Forssan, Riihimäen ja Hämeenlinnan seuduilta. Henkilöstön edustajat ovat palkansaajajärjestö Pardiasta, julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOsta, Kunta-alan unionista sekä Kunta-alan koulutettu hoitohenkilöstö Koho ry:stä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset