Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Maalaaminen on Teija Koseniukselle intohimo - Galleria Willassa esillä yli viisikymmentä työtä

Galleria Willassa on esillä viitisenkymmentä Teija Koseniuksen teosta. "Jos maalaus on työhuoneella liian kauan, saatan maalata sen päälle uuden teoksen", taiteilija kertoo työskentelystään. Kuva: Heli Karttunen

Teija Kosenius jäi elokuussa virkavapaalle luokanopettajan työstä tehdäkseen taidetta. Riihimäkeläisen taiteilijan Lauloi kaiken kesän -näyttely avautui Galleria Willassa viime viikolla.

Esillä on yli viisikymmentä teosta, jotka lähes kaikki on tehty viimeisen vuoden sisällä.

– Maalaaminen on minulle iso intohimo, siksi olen nyt täällä pitämässä näyttelyä. Luulen, että saatan myös jäädä tälle tielle, Kosenius puntaroi tulevaisuuttaan.

Hämeenlinna on Koseniukselle tuttu opiskeluajoilta. Tällä hetkellä hänellä on työtila Riihimäellä kauppakeskus Majakassa. Teoksia saattaa syntyä viisikin viikossa.

– Olen tunnemaalari ja nopea tekijä. Käytän yleensä sekatekniikkaa, jossa sekoitan akryylivärejä, akryylimustetta, hiiltä ja pastellivärejä sekä gessoa.

Näyttelyssä nähdään niin eläimiä, naishahmoja kuin katukuviakin. Useimmat aiheista kumpuavat alitajunnasta.

– Olen aika herkkä, tunnen vahvasti asioita ja minulla on myös vilkas mielikuvitus. Teen luontoaiheita pienellä taikamausteella sekä vanhoja rakennuksia, joissa minua kiehtoo etenkin se, mitä rakennus on ehtinyt nähdä. Yleensä en käytä mallia, mutta rakennukset ovat poikkeus, niissä käytän kuvaa apuna.

Kosenius oli mukana Hämeen Nuorten Biennaalissa Verkatehtaalla 2017 ja hänen taidettaan on ollut esillä muun muassa Helsingissä sekä Tampereella. Hän on aiemmin järjestänyt myös myyjäisiä miehensä mummolaan perustetussa Tiriteijaa-navetassa.

– Myyjäiset ovat nyt tauolla. Mahdollisesti siirryn jossain vaiheessa navettaan maalaamaan.

Tällä hetkellä Kosenius pitää taidekursseja. Hän tekee myös tilaustöitä.

– En varsinaisesti tee muotokuvia, mutta voin tehdä vaikkapa perheen hahmot tai osan heistä näkymään jossakin rakkaassa paikassa.

Taiteilijan tyyli vetoaa moniin.

– Maalaukseni ehkä antavat joillekin lohtua. Moni on kokenut saavansa taiteestani voimaa vastoinkäymisten keskellä, mikä on todella palkitsevaa.

Lauloi kaiken kesän -näyttely on esillä Galleria Willassa, Lukiokatu 4, sunnuntaihin 17.2. asti. Galleria on avoinna ti, to–pe 11–17, ke 11–18, ja la–su 11–15.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset