Kaupunkiuutiset

Maalauksia hetken havainnoista

Jouni Pajavuori on Hämeenlinnan Taiteilijaseuran taiteilijana Hämeenlinnan Mehiläisessä syys-lokakuussa. Mehiläisessä on esillä Pajavuoren öljyvärimaalauksia.

Pajavuoren maalaukset saavat alkunsa hetken havainnosta, arkisista asioista. Pajavuori arvostaa suoraa yksinkertaista ilmaisua ja hän pitää kädentaitoa taiteessa tärkeänä.

Pajavuori aloitti maalaamisen 1990-luvun alussa.

– Tein muodonmuutoksen palatessani takaisin esittävään taiteeseen vuonna 2007. Henkilökuvani ovat realistisia kuvauksia päivän arjesta ja pyrin kuvaamaan ihmisen hänen omassa ympäristössään aitona ja paljaana.

Uudemmat taiteilijan maalaukset ovat teemaltaan kasviaiheisia.

– Kasvitematiikassa kiinnostaa elämän kiertokulku, alku ja loppu. Ilman vihreää luontoa meillä ei olisi elämän ilmaa jota hengittää. Luonto mahdollistaa kaikille elollisille elämän, kiitos kuuluu kasveille.

Jouni Pajavuori on taidemaalariliiton, Ars – Häme ry:n ja Hämeenlinnan Taiteilijaseuran jäsen. Hän on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä ja on ollut mukana useissa ryhmä- ja yhteisnäyttelyissä. Hänen teoksiaan on myös useissa yksityiskokoelmissa.

Pajavuori on syntynyt Janakkalassa ja opiskellut Kankaanpään taidekoulussa. Tällä hetkellä hän asuu ja työskentelee Hämeenlinnassa.

Jouni Pajavuoren teoksia on esillä Mehiläisen 2. kerroksessa syys-lokakuussa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset