Kaupunkiuutiset

Maaseutunuoret suosivat kotimaista

MTK Hämeen maaseutunuorilla on joulukiireen vauhdittamille kuluttajille tärkeää asiaa – muistakaa ostaa joulupöytään kotimaista ruokaa, koska kotimainen ruoka on vastuullisesti tuotettua ja turvallista.

Tutkimukset osoittavat, että muissa Euroopan maissa antibioottien käyttö maataloudessa on huomattavasti mittavampaa verrattuna suomalaiseen tuotantotapaan. Esimerkiksi Italiassa kotieläimille syötetään jopa 14-kertainen määrä antibiootteja verrattuna Suomen lääkintätottumuksiin.

Suomessa eläimiä lääkitäänkin vain, kun eläin on sairas. Italialainen tuottaja saattaa lääkitä koko karjan eli myös terveitä eläimiä. Holtittoman antibioottien käytön seurauksena lihassa voivat lisääntyä antibiooteille vastustuskykyiset bakteerit, jotka pahimmassa tapauksessa tarttuvat myös ihmiseen.

Koska suomalaisia kotieläimiä lääkitään tarkoituksen mukaisesti eli todettujen sairauksien hoitoon, suomalainen ruoka ja lihatuotteet ovat kuluttajille turvallisia. Valitsemalla joulupöytään esimerkiksi kotimaisen kinkun, kuluttaja voi olla varma, että liha on vastuullisesti kasvatettua ja kuluttajalle turvallista, MTK Hämeen maaseutunuoret painottavat..

Maaseutunuoret paketoivat 300 Fazerin leipäpakettia lahjakääreeseen muistuttaakseen kuluttajia kotimaisen ruuan erinomaisuudesta ja puhtaudesta.

MTK Hämeen Maaseutunuorten kuluttajatempaus toteutetaan perjantaina 16.12. klo 16 alkaen Hämeenlinnan Tiiriön Citymarketin edustalla.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

26.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

28.9.2020