Kaupunkiuutiset

Maatalouden muovijäte kiertoon

Hämeen ammattikorkeakoulun Biotalouden opiskelijat Lepaalta ovat mukana muovien keruupilotissa, joka järjestetään yhteistyössä Janakkalan Jätteenkuljetuksen kanssa lokakuun 24.–26.10. Tervakoskella Rehakan jätteenkäsittelypisteessä.

Maatalousmuovin keräysviikolla Tervakosken keräyspisteellä vastaanotetaan veloituksetta puhdasta ja lajiteltua paalimuovia, -verkkoa sekä -narua. Paalimuovit sekä paaliverkot ja -narut tulee lajitella erikseen. Paaliverkkoja ja -naruja ei tarvitse erotella toisistaan.

Likaisen muovijätteen keräys ja kierto LiMuKe -hanke järjestää maatalousmuovijätteen keräysviikon Tervakoskella lokakuussa viikolla 43, tiistaista torstaihin 24.–26.10. Keräys on osoitettu maa-, puutarha- ja hevostalouksille, eli keräys ei koske kotitalouksien muovijätettä.

 

Keräysviikon aikana kierrätykseen tuotavan maatalousmuovijätteen tulee olla puhdasta ja lajiteltua. Erilaiset muovilajit tulee lajitella erilleen.

Likainen muovi on hyvin multaista, pitkään ulkona varastoitua ja maan kanssa kosketuksissa ollutta. Puhdas muovi voi sisältää pieniä määriä likaa, heinää tai muuta vastaavaa. Muovin puhtaana pitämiseksi se tulisi varastoida kuivaan, suojaisaan paikkaan, jossa se ei ole kosketuksissa maan kanssa. Puhdas lajiteltu muovijäte soveltuu kierrätykseen ja likainen muovi menee energiajätteeksi.

Lisäksi keräykseen voi tuoda styrox -jätettä ja myös likaista ja lajittelematonta muovijätettä, mutta niistä peritään 80 €/tn (+alv 24 %).

 

LiMuKe-hanketta toteutetaan yhteistyönä Turun yliopiston Brahea-keskuksen, Hämeen ammattikorkeakoulun biotalous- ja ohutlevykeskuksen sekä Turun ammattikorkeakoulun kanssa. Lisätietoa: www.maatalousmuovijate.fi.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset