Kaupunkiuutiset

Maauimalan avautuminen viivästyy

Ahveniston maauimalan avajaispäivä siirtyy kaksi viikkoa aiottua myöhemmäksi lauantaihin 26.7. Alun perin uimalan piti avautua 12.7., mutta sateinen kesä on viivästyttänyt peruskorjauksen valmistumista. Päänvaivaa on aiheuttanut erityisesti altaan pinnoittaminen sekä ratamerkintöjen tekeminen, jotka vaativat pitkän ja sateettoman kuivumisajan. Sateisen kesäkuun aikana pinnoitustyöt on jouduttu aloittamaan alusta useaan otteeseen, koska pinnoitteella ei ole ollut riittävästi aikaa kuivua.

Peruskorjattu maauimala on myös saanut kokonaan uuden vedenkäsittelyjärjestelmän, minkä takia puhdistus- ja lämmityslaitteiden toiminta pitää testata ennen altaan avaamista. Altaan täyttäminen vedellä vie useita päiviä ja tämä päästään aloittamaan ensi viikolla. Vasta sen jälkeen on mahdollista testata vesijärjestelmän toiminta sekä varmistua veden uimakelpoisuudesta.

– Turvallinen ja puhdas uimavesi on asia, josta emme tingi. Ulkona sijaitsevassa altaassa veden puhtaus vielä korostuu, koska likaa tulee ympäristöstä enemmän kuin uimahallissa. Uskon, että allas avautuu 26. heinäkuuta, sillä muuten kunnostustyöt ovat lähes valmiit, kertoo rakennuttajapäällikkö Risto Saari Linnan Tilapalveluista.

Vuoden 1952 olympialaisissa nykyaikaisen viisiottelun kisapaikkana toiminut Ahveniston maauimala avautuu 26.7. ja on avoinna 31.8. asti joka päivä klo 8–20. Hämeenlinna 375 -juhlavuoden takia sisäänpääsy on tämän kesän maksuton.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

26.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

27.9.2020