fbpx
Kaupunkiuutiset

Madsenit kultajahdissa uusissa rooleissa

HPK:n lentopallonaiset pelaavat kauden menestyksen mittaavia pudotuspelejä. Polvioperaatiosta toipuva Michaela Madsen on joukkueenjohtaja, mutta hänen pikkusiskonsa Yasmine Madsen kantaa isoa pudotuspelivastuuta ensimmäistä kertaa urallaan.

Yasmine, 18, on ottanut heti ensimmäisellä kaudella HPK:ssa vakiopaikan.

Valkealan Kajon kasvatti Yasmine ehti totutella pari kautta lentopallon pääsarjakuvioihin Kuortaneella nuorten pelaajien ryhmässä.

– Tämä on ollut hyvä ensimmäinen kausi HPK:ssa. Tärkeitä pelejä on vielä tulossa ja niihin pitää panostaa täysillä. HPK:ssa on erilainen valmentaja ja erilaiset tyylit kuin Kuortaneella, mutta paljon treeniä oli Kuortaneellakin, sanoo Yasmine.

 

HPK:n italialaisvalmentaja Luca Chiappini kehuu Yasminea asenteesta, aggressiivisuudesta ja taistelutahdosta. Chiappini arvelee ominaisuuksien juontuvan geeneistä.

– Voi se noin ollakin, sillä meidän koko perhe on omanlaisensa. Joukkueen kannalta yritän mennä, sillä lentopallo ei ole kuitenkaan yksilölaji, Yasmine sanoo.

Yasminen äiti Vuokko Naukkarinen ja isä Niels Madsen ovat menestyneitä lentopallon pääsarjapelaajia.

– Varmaan sen takia aloitinkin lentopallon. Tulee hyvin tukea ja on tietoa, miten tukea, kun on sama laji. Perheestä ei ole ollut rasitetta. Olen nauttinut kovasti.

Yasminen isosisko Michaela juhli mestaruutta HPK:ssa ja isoveli Alexander puolestaan Kouvoissa koriskultaa kaksi vuotta sitten.

– Olin niissä juhlissa mukana, mutta enhän minä ole vielä voittanut mitään. Toki talvella voitettu cupin voitto on merkittävä asia.

 

Michaela on seurannut läheltä Yasminen kautta.

– Yasminen kausi on mennyt hyvin. Hän on löytänyt lisää juttuja, mitä voi tehdä eri tilanteissa. Jos on työkalupakki, sinne Yasmine on saanut lisää työkaluja.

– Yasmine on saanut niin paljon vastuuta. Hän on kehittynyt myös fyysisesti. On henkisesti kova paikka hypätä suoraan Kuortaneelta HPK:n ryhmään, sillä täällä koko joukkueen taso on kovempi. Olen pystynyt auttamaan ”Jassua”, Michaela arvioi.

Runkosarjan kakkonen HPK aloitti pudotuspelit Nurmon Jymyä vastaan.

– Joka peliin on mentävä täysillä, pelattava omaa peliä ja joukkueelle. Peli kerrallaan on edettävä ja finaaleihin on ensin päästävä, Yasmine summaa.

– Pudotuspelit ovat kauden parasta aikaa. Jassukin oppii siihen, Michaela sanoo.

 

Michaela, 24, on ollut sivussa HPK:n pelitouhuista.

– Loukkasin viime toukokuussa Ruotsissa maajoukkueleirillä polveni eturistisiteen. Se oli sama eturistiside kuin viisi vuotta sitten. Aiemmat ruuvit piti ottaa ensin pois. Siinä meni kolme ja puoli kuukautta.

– Toinen eri leikkaus oli varsinainen eturistisiteenleikkaus. Siitä on nyt kulunut viisi kuukautta.

Toipumisaika on yleensä kuusi kuukautta.

– Olen tehnyt hirveästi hommia kuntoutuksen eteen. Olen treenannut kaikkea mahdollista laidasta laitaan.

– Tämä on pisin sivussa olo urallani, mutta en sano, että on vaikein aika. Loukkaantumisten kautta olen kasvanut niin paljon ihmisenä. Ensimmäinen loukkaantuminen tuntui paljon pidemmältä.

Michaela on HPK:n joukkueenjohtaja.

– Olen yrittänyt antaa joukkueelle energiaa, auttaa valmentajaa ja antaa keskipelaajille hirveästi neuvoja.

Michaela saattaa vielä keväällä ehtiä pelikentällekin.

– Jos polvi tulee valmiiksi, se tulee. Jos ei tule, sitten ei tule. Ei kiirehditä eikä hidastella kuntoutumista, Michaela sanoo.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset