fbpx
Kaupunkiuutiset

Töllötä kotona: Kesäkaverit – Mahdollisuuksia on niin paljon

Kesäkaverit Ohjaaja Inari Niemi Pääosissa Iina Kuustonen, Minka Kuustonen, Anna Paavilainen, Lauri Tilkanen, Pihla Viitala, Sampo Sarkola, Matleena Kuusniemi, Eero Ritala. Perjantai 3.7. Yle TV 2 Klo 21.55 ***
Anna Paavilainen (vas.) ja Iina Kuustonen ottavat ilon irti Hangon maisemissa. Kuva: Muu
Anna Paavilainen (vas.) ja Iina Kuustonen ottavat ilon irti Hangon maisemissa.

Nuoruus, kesä ja Hanko. Entä huolettomuus? Näennäisen kepeässä Inari Niemen ohjaamassa esikoispitkässä Kesäkavereissa (2014) on myös vakava puolensa. Käsikirjoituksesta vastaa ohjaajan sisar kirjailija Juuli Niemi.

Parhaat ystävät, kaksvitoset Iiris (Anna Paavilainen) ja Karoliina (Iina Kuustonen) saavat kesätyöpaikan Hangossa sijaitsevasta kahvilasta. He päättävät viettää ikimuistoisen kesän. Lopulta asunnoksi löytyy vanha rantahuvila, jossa heidän kanssaan asuu omalaatuinen työkaveri Eeva (Minka Kuustonen).

Miljöö hivelee silmiä. On kesäinen fiilis, paljon kaljaa ja romanttista sekoilua.

On tenniksenopettaja Jussi (Lauri Tilkanen) ja naimisissa oleva Tommy (Sampo Sarkola).

Se huolettomuus? Vaikka kaikki on kevyttä ja aurinkoista, tulevaisuutta ei voi paeta, eikä ikuista nuoruutta ole. Sen Iiris ja Karoliina huomaavat ja yhteisestä kesästä tulee käänne.

Kysymys on myös ystävyydestä ja naisen elämän vaihtoehdoista. Dialogi on luontevaa, samoin kaikki roolisuoritukset. PMMP:n biisistä nimensä saaneessa Kesäkavereissa ei ole tyhjäkäyntiä.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset