Kaupunkiuutiset

Maija Itkonen on Vuoden lyseolainen

Teollinen muotoilija , yrittäjä ja muusikko Maija Itkonen on valittu Vuoden lyseolaiseksi. Viime aikoina varsinkin Nyhtökauran ideanikkarina ja markkinoijana tunnetuksi tullut Itkonen vastaanotti tunnustuksen perjantaina Hämeenlinnassa, jossa hän myös piti luennon lyseon luovan yrittäjyyden linjan opiskelijoille.

Itkonen kävi lyseon lukion vuosina 1993-1996.

– Minulla on koulusta paljon hyviä muistoja, hän sanoo.

– Yhtiökumppanini ja Gold & Green Foods -yrityksemme teknologiajohtaja Reetta Kivelä oli kanssani samalla luokalla ja aviomieheni Juha paria luokkaa ylempänä.

Kouluaikana ei Itkosella ollut vielä aavistustakaan tulevista menestyksistään yritysmaailmassa.

– Olin lukioaikana vielä ihan pihalla, hän tunnustaa.

– Etsiskelin ja ihmettelin, mutta mitään suuntaa ei ollut. Tänä aamuna juuri mietin, että onko minussa mitään samaa siihen koululaiseen verrattuna kuin nuttura. Vuoden lyseolaiseksi valinta on suuri kunnia.

Itkonen perusti vuonna 2008 huonekaluihin integroitavia langattomia latauslaitteita kehittävän PowerKiss Oy:n, joka myytiin yhdysvaltalaiselle Powermatille. Hän on opiskellut Taideteollisessa korkeakoulussa, Helsingin kauppakorkeakoulussa, Sibelius-akatemiassa ja Göteborgin yliopistossa. Itkonen valittiin vuoden innovaatiojohtajaksi Business Summit -tapahtumassa vuonna 2010.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset