Kaupunkiuutiset

Mäkiautokisaan osallistuvat tervakoskelaiset tähtäävät Pekingin olympialaisiin

Team Torilla Tavataan tavoittelee taivaita Tähtitorninmäellä.
Kapteeni Jarmo Villanen ohjaa tervakoskelaisten jääratakelkkaa viikonloppuna Tähtitorninmäellä. Jaanika Lähdemäki edustaa tapahtumassa olympiakomiteaa. Kuva: AP Sarjanto
Kapteeni Jarmo Villanen ohjaa tervakoskelaisten jääratakelkkaa viikonloppuna Tähtitorninmäellä. Jaanika Lähdemäki edustaa tapahtumassa olympiakomiteaa. Kuva: AP Sarjanto

Team Torilla Tavataan osallistuu Helsingin Tähtitorninmäellä tänä lauantaina järjestettävään kansainväliseen Red Bull Mäkiauto GP -kisaan jääratakelkallaan. Tervakoskelaisessa joukkueessa on työskennellyt viitisentoista henkilöä ja kapteenina toimii Jarmo Villanen.

– Olemme kolmatta kertaa mukana tässä tapahtumassa. Meillä saisi olla enemmänkin tällaisia leikkimielisiä kilpailuja, joihin tähdätään tosissaan. Niissä näkee, kuinka kahjoja ihmisiä suomalaiset ovat, Villanen filosofoi.

 

Torilla Tavataan -tiimi kertoi kilpailuun hakiessaan, että heidän tarkoituksenaan on olla ensimmäinen suomalainen rattikelkkajoukkue olympialaisissa ja tähtäimessä on Peking vuonna 2022. Kelkan ensimmäinen koelasku nähdään Tähtitorninmäellä.

– Tänä vuonna voitetaan, mikään paras yritys ei enää riitä. Kun mennään Suomen väreissä, ei voida osallistua millään leikkaa ja liimaa -aluksella, vaan kelkkaa on rakennettu toukokuusta saakka, Villanen kertoo.

Kelkassa on hitsattu metallirunko, jonka ympärille kiedotun kanaverkon päälle on suihkutettu uretaania.

– Mäkiautossa pitää olla hyvät laakerit ja renkaat, jotka toimivat asvaltilla. Tähän malliin ne otettiin rullatuoleista. On siinä ollut naapureilla ihmettelemistä, kun näitä vehkeitä on testattu. Ensimmäisenä vuonna osallistuimme veneellä, toisena vuonna ufolla ja nyt jääratakelkalla.

Team Torilla Tavataan: kapteeni Jarmo Villanen (vas.), personal trainer Vesku "Ruoska" Hokkanen, kakkoskuski Pekka "Reisi" Vanninen, visuaalinen suunnittelija Petri Mäkelä ja tallipäällikkö Pasi Kyllönen. Kuva: Muu
Team Torilla Tavataan: kapteeni Jarmo Villanen (vas.), personal trainer Vesku ”Ruoska” Hokkanen, kakkoskuski Pekka ”Reisi” Vanninen, visuaalinen suunnittelija Petri Mäkelä ja tallipäällikkö Pasi Kyllönen.

 

Vuosien varrella mäkiautokisan ajoneuvot ovat vaihdelleet realistisista ralliautojen jäljennöksistä kaikkeen mitä ihmismieli voi keksiä.

Luomukset ovat sisältäneet esimerkiksi paavin lasikuvussaan, pilkkikopin, mustamakkararatikan, paljun, lentävän maton, Robin Crusoen saaren, pallogrillin, leivänpaahtimen ja hampurilaisen. Luovan hulluuden rajat ovat olleet ilahduttavan olemattomia.

Auto tyrkätään liikkeelle korkealta lähtökorokkeelta. Tervakoskelaisten työntövoimasta vastaa Pekka ”Reisi” Vanninen.

– ”Reittä” on nyt treenattu puolitoista kuukautta ja kunto alkaa olla kohdallaan, Villanen vakuuttaa.

 

Kisassa autojen suoritus arvostellaan kolmelta kantilta. Tuomaristo ottaa huomioon alamäkiajoon käytetyn ajan, rakennetun ajoneuvon loisteliaisuuden ja kekseliäisyyden sekä ryhmän esiintymistaidon.

Ennen varsinaista suoritusta ryhmä esittää lyhyen shown, johon liittyvät myös tiimin hourailut olympialaisista.

– Esitämme tulevaisuudenkuvaelman, jossa meidät palkitaan kultamitaleilla Pekingissä. Sitä varten olemme rakentaneet täydellisen jäljennöksen siellä käytössä olevasta palkintokorokkeesta, Villanen paljastaa.

– Ikinä ei olla naurettu niin paljon kuin tämän systeemin aikana. Ja onhan se mukava kokeilla, kuinka pitkälle tällä vitsillä pääsee. Janakkalan kunta vähän lupaili Facebookissa, että jos voitto tulee, asiaan palataan.

 

Kisan järjestävä Red Bull kävi tapaamassa Torilla Tavataan -ryhmää ja tuotti heidän tiimistään esittelyvideon. Tämän kunnian sai vain seitsemän tapahtumaan osallistuvaa joukkuetta.

Video on katsottavissa osoitteessa www.redbull.com.

Mäkiauto GP

Kansainvälinen jokamiesluokan kilpailu, jossa lasketaan mäkeä kotikutoisilla, moottorittomilla ajoneuvoilla.

Tapahtumaan haki yli 500 tiimiä, joista reilut 60 valittiin mukaan rakentamaan autoa ja kisaamaan tapahtumapäivänä.

Kisatiimien kotikunnat kattavat lähes koko maan Helsingistä Lappiin asti.

Järjestetään nyt viidettä kertaa ja edellisellä kerralla kesällä 2017 paikalle saapui lähes 10 000 henkeä todistamaan mitä uskomattomimpien härveleiden taistelua.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset