Kaupunkiuutiset

Pääsiäisen perinneherkku sopii kaikkialle – Näin teet mämmikääretorttua

Kuva: Muu
Mämmikääretortun voi tehdä jo edellisenä päivänä tekeytymään.

Mämmi on suomalaisten perinteinen pääsiäisruoka. Mämmi sopii loistavasti myös kääretortun täytteeksi.

Tämä kääretorttu vain paranee, kun sen valmistaa edellisenä päivänä jääkaappiin tekeytymään.

Mämmikääretorttu

10 annosta

5 munaa

1 ½ dl sokeria

¾ dl perunajauhoja

¾ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Väliin:

300–400 g mämmiä

1 dl kuohu- tai vispikermaa

1 prk maitorahkaa (250 g)

noin 1 dl appelsiinimarmeladia

1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

2. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.

3. Sekoita pienessä kulhossa perunajauho, vehnäjauho ja leivinjauhe.

4. Sekoita varovasti muna-sokerivaahtoon kuivat aineet kauhalla tai nuolijalla.

5. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle tasaiseksi levyksi.

6. Paista 225-asteisessa uunissa 7–10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kellanruskea.

7. Laita pöydälle puhdas leivinpaperi. Ripottele leivinpaperin päälle ohut kerros sokeria.

8. Kumoa kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Irrota paistopaperi. Anna jäähtyä hetki.

9. Notkista mämmiä ja levitä sitä tasaisesti kääretorttulevylle.

10. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka ja appelsiinimarmeladia maun mukaan.

11. Levitä seos mämmikerroksen päälle ja kääri torttu rullalle.

12. Anna kääretortun tekeytyä viileässä mielellään seuraavaan päivään.

Annoksen hiilijalanjälki 0,32 kg CO2 / päivä.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset