Kaupunkiuutiset

Manninen nakutteli knallin

HPK:n tämän liigakauden ensimmäinen knalli saatiin luovuttaa hyökkääjä Sakari Manniselle. Hän pyssytti kolme maalia viime torstain Pelicans-ottelussa Lahdessa. Hattu annettiin hänelle lauantaina KalPa-pelin jälkeen, jolloin oli jo vähän eri tunnelmat kuin torstaina.

– En muista, että olisin aiemmin koskaan tehnyt hattutemppua. Hyvältä tuntuu tehdä maaleja, mutta nyt ne ovat jo mennyttä, eikä niitä enää muistella, sankari puhahti hävityn KalPa-pelin jälkeen.

Hattutempun maalit Manninen teki kaikki lähes samalla tavalla, suoraan luistelusta laukaistuina. Televisiossakin jääkiekkoasiantuntijat hehkuttivat hänen jopa harvinaista laukaisutaitoaan. Mies itse sanoo, että sen eteen on tehty paljon töitä.

– Ei laukaus aina tule selkäytimestä. Sitä pitää treenata, ja sitä on treenattu, että se lähtisi. Silloin on parempi mahdollisuus, että kiekko menee maaliin, hän tuumasi.

Mannisella on tällä hetkellä joukkueensa kultainen kypärä. Viikonlopun kierroksen jälkeen hänellä oli koossa 24 pistettä (9+15). Vaikuttavaa on myös se, että hänen tehotilastonsa näyttää lukemaa +18, joka oli lauantain jälkeen kolmanneksi paras koko Liigassa. Kärkipaikkaa piti HPK:n Juho Keränen (+20), ja neljäntenä oli Teemu Turunen (+17).

Omaa kauttaan Manninen kuvailee vähän kaksijakoiseksi; välillä on ollut tehokasta ja välillä ei niin tehokasta.

– Pelit ovat menneet hyvin, ollaan saatu voittoja joukkueena ja hyvin ollaan sarjataulukossa saatu pisteitä. Playoffs-paikkaan tähdätään, ja kovasti tehdään töitä sen eteen. Valmennus meillä on ammattitaitoista ja hyvää, hän vakuutti.

KalPa-ottelunkin Kerho olisi voinut aivan hyvin voittaakin, niin mainiosti joukkue pelasi, vain maalit jäivät nyt uupumaan.

– Kovatempoinen peli oli, ja pienestä kiinni, Manninenkin harmitteli.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset