Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Maria Laineen ja Hans-Peter Schüttin kävelyretket poikivat näyttelyn

Maria Laine ja Hans-Peter Schütt kokosivat Retki Nro 2 -näyttelyn yhteisteoksista, jotka syntyivät Paperihuoneen grafiikanpajassa Hämeenlinnassa tehtyjen kävelyretkien tuloksena. Kuva: Riikka Helenius
Maria Laine ja Hans-Peter Schütt kokosivat Retki Nro 2 -näyttelyn yhteisteoksista, jotka syntyivät Paperihuoneen grafiikanpajassa Hämeenlinnassa tehtyjen kävelyretkien tuloksena. Kuva: Riikka Helenius

Kuvataiteilijat Maria Laine ja Hans-Peter Schütt retkeilivät Varikonniemessä, Kantolassa ja keskikaupungilla. Ympäristöistä, hetkistä ja tunnelmista syntyi Galleria Paperihuoneelle näyttely Retki Nro 2. Teokset; monotypiat, piirrokset, maalaukset ja installaatiot syntyivät Paperihuoneen grafiikanpajassa kävelyretkien ja tiiviin työskentelyprosessin tuloksena muutaman päivän aikana ennen avajaisia.

– Hämeenlinna oli meille ennestään tuntematon kaupunki. Kävelyretket, havainnoiminen ja tutustuminen uuteen ympäristöön kuvataiteen keinoin olivat meille eräänlainen opintomatka. Varikonniemi oli huikea paikka! Piirsimme siellä paljon, taiteilijat kertovat.

Laineen ja Schüttin yhteistyö alkoi vuosi sitten. Molempia yhdistää kiinnostus luontoon. Taiteilijat ovat toteuttaneet yhden kävelynäyttelyn aiemmin Turussa.

– Luonto näkyy myös kaupungissa ja ottaa joillakin alueilla valtaa takaisin. Luonto saatetaan nähdä erillään kaupungista, mutta myös kaupunki on luontoa, ympäristötaiteen läänintaiteilija Jyväskylässä toimiva Schütt toteaa.

– Meillä oli kävelyretkillä neljät silmät, ja toisen tapa toimia rikastutti myös omaa tekemistä. Olen tyyliltäni ekspressiivisempi, kiinnostunut muodoista ja rytmistä, kun taas Hans-Peter keskittyy enemmän yksityiskohtiin, Laine arvioi.

Grafiikkapajalla on hämeenlinnalaisen kuvataiteilija Pirjo Keskinen-Venton ja Anna Venton, äidin ja tyttären näyttely Satumainen matka.

– Teen yleensä grafiikkaa, mutta nyt käytimme molemmat akvarelleja, Keskinen-Vento kertoo.

– Tämä on ensimmäinen taidenäyttelyni. Suunnittelemiani koruja on ollut kyllä aiemmin esillä, kultaseppäartesaaniksi valmistunut Vento toteaa.

– Minulla on luova ja hullu mielikuvitus. Sadut kiehtovat minua, sillä niissä voi tapahtua mitä vaan. Haaveilen, että voisin joku päivä kirjoittaa ja kuvittaa ihan oman satukirjan, Vento tuumii.

Miina Laineen ja Hans-Peter Schüttin sekä Pirjo Keskinen-Venton ja Anna Venton näyttelyt ovat esillä Galleria Paperihuoneessa (Arvi Kariston katu 9) 29.9. asti.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset