Kaupunkiuutiset

Maria Tuominen tsemppaa Kerhoa päätyyn

Maria Tuominen, 35, palasi täksi kaudeksi HPK:n lentopallonaisten koostumukseen viiden vuoden tauon jälkeen. Tuominen innostaa ryhmää muuttuneessa roolissa, mutta hyvin motivoituneena ja täynnä intoa.

HPK rynnisti finaalin tuttua LP Viestiä vastaan.

– Finaalit eivät ole ikinä tuttuja juttuja. Jokaisen joukkueen kanssa on aina ainutkertaista. Oma roolini ei ole pelillinen, vaan kannustaja ja tsemppari. Jokaisella on oma rooli joukkueessa, sanoo Tuominen.

HPK kukisti välierissä LiigaPlokin kumoon otteluvoitoin 3–0.

– Välierissä näki, että molempia joukkueita jännitti. Joukkue, joka pystyy taistelemaan paineiden ja jännityksen kanssa, on vahvoilla. On pystyttävä keskittymään, mutta myös rentous pitää säilyttää.

– Pitää olla pilkettä silmäkulmassa ja kaverin kannustamista, että yhdessä joukkueena mennään.

 

Tuominen pelasi Vanaja RC:ssä ja HPK:ssa ensin kolme kautta vuosina 2007–10 ja uudestaan 2011–12. Hän voitti Vanaja RC:ssä kultaa keväällä 2008 ja valittiin tuolloin sarjan parhaana passarina tähtiseitsikkoon.

– Kakkospassarin rooli oli tiedossa, kun tein sopimuksen viime kesänä. Chloe Collins on liigan paras passari. Hän on pelannut hyvän kauden. On ollut hienoa treenata hänen kanssaan ja nähdä, miten taitava pelaaja rakentaa peliä.

– Halli on nyt eri kuin viisi vuotta sitten. Se on todella iso ero, sillä välillä tuntuu, että ääni hukkuu. Kaari oli kaari. Siinä tunnelma oli läheinen. Niin elämän pitääkin mennä, että asiat muuttuvat. Ei voi jäädä paikoilleen.

Tuominen on puhkunut sisua ja intoa läpi kauden.

– Lentopallo on minulle intohimo. Olen mukana rakkaudesta lajiin. On hienoa seurata nuorten naisten treenaamista

Tuominen on pääsarjan kokenein pelaaja yhä mukana olevista pelaajista yli 500 runkosarjamatsilla.

– En itse ajattele kokemustani. Menen aina treeni kerrallaan. Aina se kokemus ei näy tai vaikuta.

 

Tuominen debytoi pääsarjassa tammikuussa 1997 eli 21 vuotta sitten vain 14-vuotiaana Euran joukkueessa.

Tuominen on edustanut Euran lisäksi myös Lujattaria, LP Kangasalaa ja Oriveden Ponnistusta. Hän ei pelannut pääsarjaa kausilla 2010–11 ja 2014–15. Hän on siis palannut huipulle kahden lopettamisen jälkeen.

– Välivuosien aikana on saanut hengähtää. Se on tuonut tsemppiä ja motivaatiota jatkaa. Paluut ovat onnistuneet, kun ei ole ollut mitään loukkaantumisia. Lisäksi passarin paikka ei ole fyysisesti niin kuluttava.

Lempäälässä asuva Tuominen työskentelee pelaamisen ohella Pirkanmaan osuuskaupassa myyjänä.

– Aamuisin en ole päässyt treenaamaan. On siinä omat sumplimiset, mutta kohtalaisesti olen saanut sovitettua yhteen työn ja pelaamisen.

Tuominen suhtautuu uran jatkoon hyvin varovaisesti.

– Lentopallo tulee olemaan aina jollain tavalla kuvioissa. Jatkosta ei enempiä suunnitelmia. Olen hyvin nöyränä, että jos johonkin vielä kelpaan. Katsotaan, sillä vielä on loppukahinat ja -tunnelmat jäljellä.

Tuominen voitti kolme (pronssi, kulta ja hopea) mitalia Euran joukkueessa vuosina 1997–2000. Hämeenlinnan vuosina hän on voittanut neljä (kulta, pronssi, hopea ja hopea) mitalia. LP Kangasalan ryhmässä palkinnoksi tuli hopea. OrPon vuosina Tuominen saalisti kaksi pronssia.

– Mitalit eivät ole asia, miksi pelaan, vaan intohimo lajiin, Tuominen painottaa.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

25.11.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

26.11.2020