fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Marin Grillin Möttönen siirtää nälän ilman ähkyä – Korona toi myyntipiikin

Kaupunkiuutisten grillikierroksen ensimmäinen kohde on Marin Grilli.
Jenni Koivistoinen on grillin yrittäjän Onerva Ahteen tytär. Kuva: Aleksi Kokkonen
Jenni Koivistoinen on grillin yrittäjän Onerva Ahteen tytär. Kuva: Aleksi Kokkonen

Viipurintiellä sijaitseva Marin Grilli on yksi Hämeenlinnan suosituimmista. Viimeiset neljä vuotta sitä on pyörittänyt Onerva Ahde. Grillillä käy paljon asiakkaita, varsinkin lounasaikaan.

– Asiakkaat ovat erilaisia. Pääsääntöisesti lounasaikaan suurin asiakasryhmä on työmiehet. Grillillä ei ole varsinaista erikoisannosta, mutta suosituin annos on perinteiset makkaraperunat, kertoo yrittäjän tytär Jenni Koivistoinen.

 

Korona-aika vaikutti myyntiin todella positiivisesti. Suurin osa hämeenlinnalaisista grilleistä oli kiinni, mutta Marin Grilli piti luukun auki.

– Koimme korona-ajan olevan meille hyvää myyntiaikaa. Meille varmaankin oli markkinarako, sillä aika koronarajoitusten kanssa oli todella kiireistä, Koivistoinen sanoo.

 

Grillillä silmiin pisti lause, jossa kerrotaan erikoisannoksien valmistuksesta pyynnöstä. Mitä se tarkoittaa?

– Se tarkoittaa lähinnä sitä, jos haluaa gluteenittoman sämpylän vaikkapa hampurilaiseen, on se mahdollista. Kaikki tehdään kuitenkin samalla linjastolla, joten se ei auta todella herkkiä.

 

Miksi grillin nimi on juuri Marin grilli?

– Grillin perustajan nimi oli Mari. Omistajan vaihtuessa edellinen on aina toivonut, että nimi säilytettäisiin ennallaan. Meillä kävi kuitenkin mielessä, että pitäisikö nimeksi vaihtaa OMG, Koivistoinen naureskelee.

Marin Grilli

Yrittäjä: Tmi Onerva Ahde.

Perustettu: 1996.

Sijainti: Viipurintie 4, Hämeenlinna.

Suosituin annos: makkaraperunat

Testissä:

Möttönen: Lihapiirakka, jonka sisällä kinkkua, paistettu kananmuna ja cheddarjuustoa.

Möttönen on lihapiirakka erilaisilla täytteillä. Kuva: Aleksi Kokkonen
Möttönen on lihapiirakka erilaisilla täytteillä. Kuva: Aleksi Kokkonen

Möttönen ei johda ruokakoomaan

Kokeilin suositeltua annosta. “Möttönen” koostui lihapiirakasta, jonka sisällä oli kinkkua, paistettu kananmuna sekä cheddarjuustoa. Hintaa herkulla oli 6,70 euroa.

Se oli oikein maukas. Annoksen idea oli simppeli ja se toimi hyvin. Möttönen muistutti lappeenrantalaista herkkua “vetyä”.

Usein grilliruoasta tulee järkyttävä ähky ja ruokakooma, mutta tämä annos ei sitä synnyttänyt. Nälkäkin siirtyi. Kaikin puolin avartava kokemus!

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset