Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Marjo Eskolalle kuntosalin pitäminen on elämäntapa – "Parasta tässä työssä ovat asiakkaat"

Piukat paikat & Kovat kundit -kuntosali on ollut Viipurintie 36:ssa viimeiset kolme vuotta. "Salitreeni ei katso ikää, mutta se olisi hyvä aloittaa ennen eläkeikää. Itse teen tätä niin kauan kuin edes joku paikka liikkuu", Marjo Eskola sanoo. Kuva: Heli Karttunen
Piukat paikat & Kovat kundit -kuntosali on ollut Viipurintie 36:ssa viimeiset kolme vuotta. "Salitreeni ei katso ikää, mutta se olisi hyvä aloittaa ennen eläkeikää. Itse teen tätä niin kauan kuin edes joku paikka liikkuu", Marjo Eskola sanoo. Kuva: Heli Karttunen

Marjo Eskolalla tulee 30 vuotta täyteen kuntosaliyrittäjänä. Samalla myös Eskolan Piukat paikat & Kovat kundit -sali Hätilässä täyttää pyöreitä vuosia.

– En osaa sanoa, onko kuntosaleja jo liikaa, mutta se porukka, joka ei liiku, ei liiku, olipa saleja miten paljon tahansa, Eskola pohtii alan kilpailutilannetta.

Vuosien varrella on moni asia saleilla muuttunut.

– Aiemmin naiset eivät halunneet lihaksia, mutta nyt niitä halutaan. Laitteet ovat nykyään paljon monipuolisempia ja helppokäyttöisempiä kuin ennen. Aerobic tuli 1990-luvulla ja sen jälkeen erilaiset jumpat ovat yleistyneet. Myös maksuvälineet ovat vaihtuneet käteisestä erilaisiin sovelluksiin.

Ala tuntui heti omalta

Eskola ryhtyi kuntosalinpitäjäksi oltuaan 15 vuotta muualla töissä. Yrittäjyys oli jo poltellut Eskolan mielessä, kun hänen miehensä Eero Eskola huomasi lehdessä ilmoituksen, jossa Tarja ja Matti Humppi hakivat kumppania kuntosaliyrittäjäksi.

– Humpin pariskunta saneerasi Kaurialaan tiloja ja he hakivat yrittäjää miesten puolen salille. Me otimme mieheni kanssa yhteyttä ja siitä se lähti. Huomasin tosi nopeasti, että tämä on minun juttuni.

Koukuttavaa työtä

Pariskunnat ovat tehneet yhteistyötä alalla myöhemminkin, mutta tällä hetkellä Eskolat vastaavat yksin Hätilän salista ja Sportti Tallista Poltinaholla sekä hoitavat pientä salia Toijalassa.

– Parasta tässä työssä ovat asiakkaat. Tämä on elämäntapa, ja tähän kun pääsee sisään, ei tästä pääse pois.

Yrittäjä haluaa kuitenkin jo höllentää työtahtia. Hän on laittanut Piukat paikat & Kovat kundit -kuntosalin myyntiin.

– En ole jäämässä eläkkeelle, mutta tälle salille etsin jatkajaa. Tässä on paljon mahdollisuuksia ja vakiintunut asiakaskunta, Eskola vinkkaa.

Juhlahumua salilla

Kuntosali juhlistaa 30-vuotissynttäreitään ohjelmallisella tapahtumalla perjantaina 27.3. Luvassa on muun muassa voima- ja liikkuvuuskisailua, kuntotestausta ja yhteislauluspinningiä, sekä kello 16 alkaen 30 minuutin näytetunteja. Lisätietoa ohjelmasta löytyy salin Facebook-sivuilta.

Piukat paikat & Kovat kundit kuntosalin 30-vuotissynttärit salilla (Viipurintie 36) perjantaina 27.3. kello 12 alkaen.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset