fbpx
Kaupunkiuutiset

Marjuska Santala Trio avaa pääkirjaston Avolava-klubin syyskauden – Tuttua soundia entistä kokeilevammalla ja rouheammalla meiningillä

Hämeenlinnalaisyhtye esiintyy pääkirjastossa keskiviikkona 7. syyskuuta. Luvassa on muun muassa maistiaisia uudelta Kädet-levyltä.
Trioon kuuluvat Marjuska Santala, Tommi Varjola ja Keijo Hakala (oik.). Kuva: Marjuska Santala

Hämeenlinnan pääkirjaston Avolava-klubit pyörähtävät käyntiin keskiviikkona 7. syyskuuta Marjuska Santala Trion tahtiin.

Kokoonpanoon kuuluvat Marjuska Santala, laulu, Tommi Varjola, kitara ja Keijo Hakala, kontrabasso.

– Esitämme sävellyksiä uudelta Kädet-levyltä sekä poimintoja Tahtoisin-ensialbumilta neljän vuoden takaa, Santala kertoo.

Muutamassa kappaleessa trioa täydentää perkussionisti Antti Polameri.

Tunnistettava oma soundi

Kädet-levyn sävellykset ovat suurimmaksi osaksi pariskunta Santalan ja Varjolan yhteistyötä. Levyllä on sekä omia kappaleita että sovituksia vanhoista kansanmusiikkimelodioista.

– Kädet on ensimmäistä huomattavasti rajumpi ja kokeilevampi levy. Se sisältää rankkoja sekä herkkiä tunnelmia, ilottelua ja improvisaatiota, Santala kuvailee.

Molempien tausta klassisen – ja rytmimusiikin parissa luo yhteiseen musiikkiin omaperäisen sointimaailman.

– Meillä on oma, tunnistettava soundi, jossa poppikin kuulostaa meiltä.

Nimikappale Kädet on sävelletty runoilija Eila Kivikk’ahon tekstiin.

– Kappale oli olemassa jo viime vuonna, mutta sen merkitys kasvoi maailmantilanteen myötä, Santala pohtii.

Musiikki taipuu moneksi

Yhtye on jo antanut kuulijoille maistiaisia uudelta levyltä kesällä Hämeenlinnan Linnajazzeilla ja Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla, sekä viime viikolla Wanhassa Kutomossa.

– Linnajazzeilla Albertin kellarissa oli menoa ja meininkiä, Kutomossa soitimme akustisesti. On tärkeää, että musiikki taipuu tilanteen mukaan, myös duoksi.

Santala työskentelee musiikkikasvatuksen ja -pedagogiikan parissa. Taiken apuraha mahdollisti uuden levyn valmistumisen.

– Koen, että kun saan olla taiteilija ja tehdä omaa musiikkia sekä esiintyä, minulla on pedagoginakin paljon enemmän annettavaa. Paras kiitos musiikintekijälle on, kun oma musiikki liikauttaa myös kuulijaa.

Marjuska Santala Trio pääkirjaston Avolavalla (Lukiokatu 2) ke 7.9. kello 18. Vapaa pääsy.

 

Juttuun lisätty linkki 1.9. kello 11.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset