Kaupunkiuutiset

Marko Haavisto & Poutahaukat julkaisee

Pitkän linjan musiikintekijän Marko Haaviston nimi on tuttu monille, sillä miehen ensilevytykset tapahtuivat jo 1980-luvun puolivälin jälkeen Badding Rockers-yhtyeessä. Sittemmin Haavisto ehti soittaa myös Topi Sorsakosken keikkabändissä ennen ryhtymistään soolouralle. Tulevana perjantaina Suistossa uutta levyään juhliva Marko Haavisto & Poutahaukat perustettiin vuonna 1997. Poppia, iskelmää, rautalankaa ja kantrivaikutteita sekoitteleva yhtye tuli suurelle yleisölle tutuksi vuonna 2002 esittäessään Mies vailla menneisyyttä -elokuvassa Pelastusarmeijan orkesteria. He lauloivat filmille ensimmäisen hittikappaleensa Paha vaanii.

Haavisto puuhannut Poutahaukkojen ohessa kaikenlaista muutakin musiikin rintamalla. Ensimmäinen soololevy Luojalle rengiksi julkaistiin 2013. Haavisto julkaisi yhteislevyn metallimusiikin maailmasta tutun Kaarle Viikatteen kanssa ja tekeillä on myös akustispohjainen levytysprojekti roots-muusikko Antti Vuorenmaan kumppanina.

Julkkarikiertue

Poutahaukat ovat ehtineet julkaista jo kahdeksan pitkäsoittoa, mutta uutta albumia on jouduttu odottamaan viisi vuotta. Tasaiseen jatkuneen keikkailun ohella pinnan alla on hautunut liki tusina uutta laulua. Ensimmäinen single Tuollaisiin silmiin on rakkauslaulu, joka kertoo rakastumiseen aina liittyvästä vaaran tunteesta. Turenki Recordsin tallista singahtanut uutuusalbumi on nimeltään Outolintu.

– Pitkän työstämisen jälkeen on hienoa lähteä soittamaan ihmisille uutta materiaalia, Haavisto kertoo.

– Lopputulosta voisi kuvata hyvällä tavalla vanhakantaiseksi poplevyksi, jossa melodiat ovat tärkeitä, tarinat helpommin lähestyttäviä sekä sävyt ja tunnelmat silti omakohtaisia, intohimosta lauluntekoon ja soittamiseen ammennettuja. Biisit taipuvat helposti myös keikkasoittoon, joten näin ollen meillä on tarjota pitkälle uusittu ja hyvin päivitetty setti.

Poutahaukoissa soittavat laulaja-basisti Haaviston lisäksi kitaristit Jouni Saario ja Jaakko Rossi sekä rumpali Samuli Halonen.

Marko Haavisto & Poutahaukat pe 22.5. Suistossa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset