Kaupunkiuutiset

Markus Joenmäki ei ikävöi Veikkausliigaa

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran edustusjoukkue jatkoi miesten Nelosta voitokkaasti viime viikon perjantaina. Pullerilla kylvetysvuorossa kävi tällä kertaa Lempäälän Kisa, joka poistui kotimatkalle ottelutapahtumiin nähden siedettävin 6–0 -numeroin. HJS:lle voitto oli kahdestoista peräkkäinen ja maaleja joukkue on niissä takonut kiitettävät 76 kappaletta.

Hämeenlinnalaisten puolustuslinjassa pelaa tällä kaudella Nelosen tasolle poikkeuksellisen hyvä pelaaja. Kasvattajaseuraansa seitsemän pääsarjakauden jälkeen palannut Markus Joenmäki pitää omalta osaltaan huolen siitä, että vaatimustaso säilyy jokaisessa tapahtumassa kauden loppuun asti.

– Meillä on hyvä joukkue täynnä urheilullisia pelaajia. Tällä joukkueella on halu ja kyky pelata hyvää jalkapalloa, emmekä höntsää näissä peleissä huviksemme. Intohimo ja palo ovat tärkeimmät tekijät. Taito ja muut pelilliset asiat tulevat vasta niiden jälkeen, kokemustaan esimerkillisesti kentällä esiin tuova Joenmäki kertoi.

Markus Joenmäki on tyytyväinen ratkaisuunsa palata kotikaupunkiin.

– En voi olla kuin iloinen, että pääsen pelaamaan näin mukavassa jengissä. Joukkuekaverit ovat tuttuja ja Hämeenlinnaan oli muutenkin kiva palata. Veikkausliigaan ei ainakaan vielä ole ikävä, elämässä riittää hässäkkää muutenkin tällä hetkellä tarpeeksi. Paljon vanhoja kavereita pelaa edelleen liigassa ja koosteet tulee kyllä katsottua tarkasti.

Liigajalkapallosta Joenmäki kertoo kaipaavansa aktiivista ja säännöllistä harjoittelua. Omiin suorituksiinsa kriittinen ex-ammattilainen vaatii itseltään edelleen kentällä paljon, eikä pienentynyt harjoittelumäärä välttämättä enää mahdollista aivan täydellisiä pallokosketuksia.

– Olisi eri asia, jos tässä oltaisiin pelkästään pelailemassa ja pitämässä hauskaa. Vaadin kuitenkin itseltäni ja pelikavereiltani paljon ja tiedän heidänkin vaativan minulta hyviä suorituksia, joten aina sitä haluaisi pelata ja harjoitella mahdollisimman hyvin.

Kuusi maalia liigaurallaan laukonut Joenmäki on pelannut vuosien saatossa useiden eri valmentajien alaisuudessa. Esa Pekonen, Toni Korkeakunnas ja nyt Lauri Hakanen ovat vuoron perään koittaneet saada puolustajasta parasta irti.

– Pekonen on näistä herroista ihan omaa luokkaansa. Miehen metodit poikkeavat aika paljon muista ja hänen kanssaan mennään pitkälti tahdon ja väännön voimalla. Korkeakunnas ja Hakanen ovat enemmän taiteilijaluonteita ja se heijastuu heidän tavastaan ajatella jalkapalloa. He haluavat pelin sisällä tapahtuvan erilaisia asioita ja että sitä pelataan pallonhallinnan kautta, mistä pidän itse erityisen paljon. Moni valmentaja haluaa pelata kuin Barcelona, erot tulevat sitten ehkä siinä, miten asiat tuodaan treenikentille.

Jokaisella valmentajalla on kuitenkin omat hyvät ja huonot puolensa.

– Pekosen opissa oli hyvä kasvaa. Siellä tiesi, että palloon mennään kovaa ja sen perässä juostaan vielä kovempaa. KuPS:ssa opin myös voitontahtoa ja sen jälkeen oli ehkä helpompi mennä enemmän pallolliseen peliin keskittyvän valmentajan oppiin.

Elokuun siirtoikkunan aikana Markus Joenmäki ei usko puhelimensa soivan liigavalmentajien toimesta. Mies vaikuttaa varsin tyytyväiseltä nykyiseen elämäntilanteeseensa.

– Kaikki asiat ovat hyvin, joten suoraan sanottuna korvauksen pitäisi olla aikamoinen, että jonnekin lähtisin. Perhe on asettunut Hämeenlinnaan ja täällä on nyt hyvä olla, tyylikäs toppari summasi nykyhetkeä.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset