Kaupunkiuutiset

Martat vinkkaavat kestäviä ruokia arkeen – Ensimmäisenä tehdään metsäsieniohrattoa

Kuva: Muu
Kuva: Muu

Kokkaa kasviksista, suosi lähiruokaa ja vältä hävikkiä. Kotimaisista raaka-aineista valmistetuista ruoista kiittää ilmastokin. Ohrasuurimoista valmistat helposti kotimaisen version risotosta. Metsäsienet sopivat ohraton raaka-aineeksi ja ne viimeistelevät tämän herkullisen lähiruoan.

Metsäsieniohratto

4 annosta

kasvisruoka, maidoton, munaton, sieniruoka

 

1 l kantarelleja (n. 300 g)

1 rkl rypsiöljyä

½ tl suolaa

½ tl mustapippurirouhetta

1 iso sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 l vettä

2 kasvisliemikuutiota

2 rkl rypsiöljyä

2 ½ dl esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita

2 rkl tuoretta hienonnettua timjamia

mustapippurirouhetta

 

1. Puhdista sienet ja paloittele ne. Paista sieniä pannulla, kunnes niistä on enin neste haihtunut, lisää öljy ja paista sieniä vielä muutama minuutti. Mausta sienet suolalla ja mustapippurilla ja siirrä sivuun pannulta.

2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.

3. Valmista kasvisliemi kuumentamalla vesi ja liota joukkoon kasvisliemikuutiot. Jätä odottamaan.

4. Kuumenna 2 rkl rypsiöljyä paistokasarissa tai laakeapohjaisessa kattilassa. Kuullota sipuleita öljyssä, kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää ohrasuurimot ja kuullota niitä muutama minuutti.

5. Lisää kuumaa lientä noin 2 dl kerrallaan. Lisää seuraava liemierä, kun edellinen on imeytynyt ohrasuurimoihin. Kypsennä ohrattoa koko ajan sekoittaen. Ohraton kypsymiseen menee kaikkiaan noin 20 minuuttia.

6. Kun ohra alkaa olla kypsää, lisää joukkoon sienet ja hienonnettu timjami. Sekoita ja mausta mustapippurirouheella.

Vinkki! Ohrasuurimoiden lisäksi kaupassa on paljon erilaisia viljalisäkkeitä. Kokeile niitä!

 

 

 

 

Uusin Kaupunkiuutiset

19.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

21.9.2020