Kaupunkiuutiset

Marttaa, Rudolfia ja Beethoven Plus

Viime vuonna suuren suosion saavuttanut konsertti Martan ja Rudolfin joulu palaa takaisin Hämeenlinnan kirkkoon tulevan perjantaina. Kuulusien suomalaisten taiteilijoiden Martta Wendelinin ja Rudolf Koivun joulukorttitaiteen innoittama musiikkiesitys on suomen eturivin jazzmuusikkoihin kuuluvan saksofonisti Jukka Perkon käsialaa. Vaikka teos ammentaa korttien perinteisestä kuvastossa, sävellyksissä on lähdetty rohkeasti hakemaan modernimpaa ilmaisua. Laulut tulkitsee LinnaJazzeilta ja myös tällä hetkellä televisiossa pyörivästä Suomi Love -sarjasta tuttu Johanna Iivanainen. Yhtyeessä soittavat Perkon lisäksi kitaristit Teemu Viinikainen ja Jarmo Saari.

Esityksessä nähtävät joulukortit on antanut käyttöön hämeenlinnalainen Paletti Oy. Kuvat on valinnut videotaiteilija Jenni Valorinta ja ne heijastetaan kirkon seinällä olevalle screenille. Martan ja Rudolfin joulun laulut ovat päätyneet myös erinomaisia arvosteluja saaneelle albumille, joka julkaistiin viime vuonna.

Ludvigin sonaatteja

Sibelius Celebrationsin Beethoven Plus -sarja on edennyt viidenteen osaan ja päätökseensä. Ensi sunnuntain konsertin esiintyjinä Raatihuoneessa ovat Sibelius-akatemian professori, viulisti Reka Szilvay ja pianisti Heini Kärkkäinen. Ohjelma alkaa Ludvig van Beethovenin Sonaatilla pianolle ja viululle A-duuri op. 12 nro 2. Sen jälkeen siirrytään ajassa reilut sata vuotta eteenpäin ja sukelletaan venäläisen Sergei Prokofjevin musiikkiin. Konsertissa kuullaan viisi kappaletta baletista Tuhkimo op. 87, jotka on viululle ja pianolle sovittanut M. Fichtenholtz. Raatihuoneen ilta päättyy Beethovenin Sonaattiin pianolle ja viululle op. 96.

Martan ja Rudolfin joulu pe 28.11. klo 19 Hämeenlinnan kirkossa. Beethoven Plus su 30.11. klo 17 Raatihuoneessa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset