fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Masked Singer -ohjelmassa yllättänyt Paleface elää lapsiperheen korona-arkea

Hämeenlinnassa kasvanut ja koulunsa käynyt Paleface lähettää korona-selfien myötä terveiset vanhaan kotikaupunkiinsa. Kuva: Muu
Hämeenlinnassa kasvanut ja koulunsa käynyt Paleface lähettää korona-selfien myötä terveiset vanhaan kotikaupunkiinsa.

Paleface eli Karri Miettinen paljastui shakkihevosen roolipuvun alta Masked Singer -ohjelmassa 11. huhtikuuta. Räppäri onnistui huijaamaan kahden kierroksen ajan omaa entistä pomoaankin Maria Veitolaa, kunnes narahti vaihdettuaan laulukieleksi Suomen.

– Levy-yhtiö kyseli minua ohjelmaan ja pidin sitä ensin ihan höpö höpö -juttuna. Sitten pähkähullu idea alkoi miellyttää, varsinkin kun ajattelin olevani aika epätodennäköinen henkilö siihen hommaan, Paleface sanoo.

– Hahmo syntyi siitä, kun olen saanut olla aika paljon tyttärelleni heppana kotona ja olen kiinalaisessa horoskoopissa hevonen.

Naama vakavana

Artisti esiintyi myös viime viikolla Madventures-ohjelmassa Nelosella ja Yle Olohuoneessa. Kuvaruutu onkin ainoa paikka, jossa Palefacen voi tällä hetkellä bongata.

Helsinki–Shangri-La -levyn 10-vuotisjuhlakiertueen piti alkaa toukokuussa, mutta nyt keikat on siirretty syksylle.

– Onhan tää nyt heviä settiä. Puolisoni opiskelee ja perheen elättäminen on minun harteillani. Keikat ovat pääasiallinen tulonlähteeni, joten kyllä tilanne vetää naaman vakavaksi, Paleface tunnustaa.

Monipuolinen mies on nyt kohdistanut energiaansa muihin hommiin. Paleface kertoo tehneensä korona-aikana kahdeksan uutta biisiä, mikä on hänen mukaansa epätavallisen paljon.

Tekeillä on myös ilmastokriisin syihin ja seurauksiin pureutuva kirja yhdessä Kaisa Happosen kanssa sekä ja amerikkalaisen Suzan-Lori Parksin näytelmän kääntäminen.

Arjen muusta ajankäytöstä pitävät huolen viisi- ja yhdeksänvuotiaat tyttäret.

– Kotikoulu pyörii ja se on aika raskasta. Ruokaa saa olla laittamassa koko ajan. Toisaalta ei pidä valittaa, kun meillä on vain yksi kouluikäinen lapsi ja toisissa perheissä on monta,

Järkipuhe toimii

Yhteiskunnallisia ilmiöitä ja maailman tapahtumia tarkasti seuraavan artistin mukaan pandemian myötä on vain korostunut, kuinka eriytyneissä todellisuuksissa ihmiset elävät.

Ulkonaliikkumiskieltoa vastustavat ihmiset valtasivat Kentuckyssa hallintorakennuksen rynnäkköasein varustautuneina. Englannissa on poltettu 5G-mastoja, koska jotkut epäilevät niiden levittävän koronavirusta tai alentavan vastustuskykyä.

– Pieni jengi rakentelee salaliittoteorioita ja ääriainekset oireilevat. Kaikilla on kova huoli siitä, kuinka syvälle lama syöksyy ja millainen konkurssien aalto on tulossa, Paleface pohtii.

– Onneksi suomalaiset ovat kollektiivitietoisia ja aika lainkuuliaista kansaa. Me vähän vanhemmat olemme katsoneet nuorena samat tv-ohjelmat, eläneet suht samanlaista elämää ja tottuneet ottamaan hallituksen sekä virkamiesten pyynnöt vakavasti. Kyllä suomalainen järkipuhetta kuuntelee.

Lamasta ei toivuttu

Koronakaranteenit ovat Palefacen mielestä osoittaneet rajulla tavalla markkinatalouden haavoittuvaisuuden.

Vakaaltakin vaikuttavissa valtioissa on eletty kädestä suuhun. Talous on monissa maissa romahtanut todella nopeasti.

– Minusta tuntuu, ettei maailma ehtinyt kunnolla toipua vuoden 2008 lamasta. Sen hoitamiseen ovat menneet fyrkat, jotka meillä olisi nyt pitänyt olla käytössä. On ihan kohtuullista kysyä, miksi emme ole parempaan pystyneet,

Paleface toivoo, että tulossa on radikaaleja muutoksia, jotta jonkinlaista säännöstelyä saataisiin aikaan.

– Muuten homma lähtee taas lapasesta. Luulen, ettei tämä ole viimeinen pandemia, jonka tulemme näkemään.

Entäs kansalaispalkka?

Kaikki joutuvat nyt miettimään, mitkä asiat elämässä ovat tärkeitä. Terveys, perhe ja sosiaaliset suhteet nousevat tapetille, kun oravanpyörä on hetkeksi pysähdyksissä.

– Tässä tilanteessa voi aivan hyvin miettiä sitäkin, kuinka suuri merkitys on taiteilijoille, jotka tuottavat elämyksiä ja sisältöjä ihmisille. Tässä on selkeä paikka pohtia kansalaispalkan tai jonkinlaisen perustulon ottamista käyttöön. Olisiko se aivan kohtuuton ajatus?

Paleface muistuttaa, että monet tieteen läpimurrot ovat liittyneet kriisiaikoihin. Poikkeustila on suuri mahdollisuus, mutta se edellyttää ihmisiltä itsekkyyden katoamista ja norsunluutorneista laskeutumista.

– On ollut hätkähdyttävää lukea, kuinka Kiinassa ovat saasteet häipyneet ja Venetsian kanaalien vesi on kirkastunut. Väkisinkin herää runollisia ajatuksia siitä, että onko tässä kaikessa joku planeetan viesti meille.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset