Kaupunkiuutiset

Matka on näyttelyn kokoava teema

Useamman eri seurakunnan jäsenistöstä koostuva ryhmä esittelee töitään jälleen yhdessä Hämeenlinnan pääkirjastossa. Kukin tahollaan taidetta tekevä toi näyttelyyn Matka –aiheisen teoksen. Vastaava näyttely järjestettiin myös viime keväänä.

– Emme työskentele yhdessä, mutta näyttelyihin tulemme joukolla. Edustettuina on usean Hämeenlinnassa toimivan seurakunnan jäseniä, näyttelyä yhdessä muiden harrastajataitelijoiden kanssa maanantai-iltana pystyttänyt Aira Välimaa kertoo. Näyttelyssä on Janakkalassa ja Hämeenlinnassa asuvien harrastajien töitä.

Näyttelyn tämän kertainen teema on valittu yhdessä.

– Jokainen tekijä ja katsoja voi ymmärtää matkan omalla tavallaan. Näkemys on aina omakohtainen, tauluja sekä itse rakentamiaan viuluja esille tuonut Eino Sirkiä toteaa.

Eino Sirkiä on rakentanut kaikkiaan viisi viulua, joista yksi näyttelykappale on vielä keskeneräinen. Rakennusvaiheessa oleva soitin kertoo osaltaan viulun rakentamisen monibvaiheisuudesta.

– Yhden viulun rakentamiseen menee tällaiselta harrastajalta noin 300 työtuntia, eli ei niitä sarjatyönä valmistu, Sirkiä naurahtaa.

Hän on opiskellut rakentamista kirjallisuudesta omatoimisesti, mutta on ollut suomalaisten mestarien opissakin.

– Rakentajan kannalta vaikein kanteen sijoitettavan koristelistan rakentaminen, Sirkiä sanoo kokemuksesta.

Viulu rakennetaan muuten vaahterasta, mutta kansi on kuusipuuta, hyvin usein alppikuusta–se soi kauneimmin.

Taidenäyttelyssä on esillä Raimo Vastamäen, Eero Tuomisen, Toini Järvisen, Leena Hurtigin, Päivi Mäkelän, Eino Sirkiän, Airi Välimaan, Arja Raukolan ja Vuokko Syvännön töitä.

Taidenäyttely on yleisölle avoinna pääkirjaston aukioloaikoina 22. helmikuuta saakka.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset