Kaupunkiuutiset

Matka-Vekka supistaa ja muuttaa

Hämeenlinnassa aikoinaan perustettu Matka-Vekka supistaa toimintaansa ja muuttaa uuteen osoitteeseen Hämeenlinnassa. Henkilökunta supistuu yhdellä työntekijällä. Maaliskuun alussa matkatoimisto muuttaa Kasarmikadulle kauppakeskus Optelliin.

Matka-Vekka on nykyisin matkatoimisto Lomamatkojen kanssa osa pohjoismaalaista alan konsernia Primera Travel Groupia. Yhtiön pääpaikka on nykyinen Tanskassa.

– Hämeenlinnan toimipisteen ratkaisut olivat lopputulos konsernia koskeneista laajoista yt-neuvotteluista. Matkailuala on monen muun toimialan kanssa suurissa myllerryksissä, Suomen toimintojen toimitusjohtaja Minna Tuorila sanoo.

Puhelin- ja nettikauppa vähentävät koko ajan asiakkaiden käyntejä matkatoimistoissa. Yleinen taloudellinen tila on vähentänyt alan kokonaismyyntiä.

– Suurin pudotus koettiin liikematkailussa, mutta nyt suomalaiset katsovat myös lomamatkaratkaisujaan entistä kriittisemmin, Tuorila myöntää.

– Nämä kaikki yhdessä ovat johtaneet kivijalkaliikkeiden vähenevään käyttöön. Yrityksen on pakko reagoida näin, Tuorila lopettaa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset