Kaupunkiuutiset

Matti Hiukka on Padon valmennuspäällikkö

Matti Hiukka, 43, on Tervakosken Padon 116-vuotisen historian ensimmäinen palkattu työntekijä. Hiukka ja Padon jalkapallojaosto allekirjoittivat maanantaina vuoden mittaisen sopimuksen, jossa Hiukka aloittaa Padon valmennuspäällikkönä heinäkuun alusta.

Hiukka valmensi viime kaudella Hämeenlinnan Härmää, mutta seura luopui Kolmosen paikasta pelaajapulan takia talvella.

– Lähtökohta oli se, että Härmän loppumisen jälkeen minulla oli polte kentälle. Tämä on nyt erilainen pesti, sillä olen tavallaan valmentajien valmentaja.

– Kaikki alkaa seuraan tutustumisella. Pelaajamassaa ei ole kovin paljon, mutta Tervakosken kokoon nähden massaa on hyvin. Aion olla joka ilta harjoituksissa mukana ja toiminnassa läsnä, Hiukka sanoi.

Padon valmennuspäällikön pesti sattui Hiukan kannalta sopivaan saumaan.

– Veri vaan vetää kentälle. Tämä on suuri kunnia olla näin perinteikkään seuran ensimmäinen palkattu työntekijä. Ei tässä varmaan mihinkään taikatemppuihin pystytä, mutta tämä päivittäistä tekemistä, Hiukka jatkoi.

 

Hiukka voitti Rovaniemen Palloseurassa kaudella 1998 Veikkausliigan maalikuninkaan tittelin 11 osumalla.

– Matilla on julmetun kova tausta. Hän valikoitui tähän tehtävään yleisessä haussa. Saimme pitkän prosessin maaliin. Tämä on seuralle profiilin ja tason nostoa, sanoi Padon jalkapallojaoston puheenjohtaja Jani Koivula.

– Seuralle tämä on toiminnassa pykälä ylöspäin. Matti keskittyy valmennuspäällikkönä meidän junioripuoleen. Yksi askel Padon toiminnan nostamisessa on myös elokuun alkuun valmistuva tekonurmi, Koivula sanoi.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset