fbpx
Kaupunkiuutiset

Matti Johannes Koivu intiimisti alkuillasta

Suomen vahvimpiin ja omaleimaisimpiin lauluntekijöihin kuuluva Matti Johannes Koivu esiintyy alkuillan soolokeikalla Suistossa ensi lauantaina. Hämeenlinnasta lähtöisin oleva artisti julkaisi viime vuonna seitsemännen sooloalbuminsa, Lähtölauluja. Levyltä aiemmin lohkaistu singlet Siinä on rakkautesi ja Kuulen kesän nukkuvan osoittivat, kuinka Koivu on jälleen persoonallisen sielukkaan ilmaisunsa ytimessä. Hänet tunnetaan artistina, joka ei epäröi tuoda tunteitaan musiikkiin.

Koivu on julkaissut kuuden soololevyn lisäksi lastenmusiikkilevyn ja neljä albumia Ultramariini-yhtyeen jäsenenä. Hän on myös kierrellyt esiintymässä Egotripistä tunnetun Knipin kanssa. Suuren yleisön tietoon Koivu tuli Irwin Goodmanin lauluja -levyllä, jossa hän tulkitsi omaan mietiskelevään tyyliinsä kansansuosikin tunnettuja ralleja.

Oman tuotantonsa lisäksi Koivu on kirjoittanut lauluja ja tekstejä myös muille artisteille. Koivun musiikissa on kuultavissa vaikutteita muun muassa folkista ja beat-musiikista.

Live-esiintymisiin Koivu suhtautuu intohimoisesti ja hän on tehnyt satoja keikkoja ympäri Suomea yksin ja yhtyeensä kanssa. Laulujen mies on kierrellyt saaristossa, toimistoissa, ravintoloissa ja tuntureilla.

– Musiikin kestävyys punnitaan elävän yleisön edessä. Laulujen täytyy toimia Hangosta Nuorgamiin, suurissa ja pienissä paikoissa, Koivu sanoo.

– Rakastan live-esiintymisen haastetta; sitä kuinka jännittää ja hirvittää, ja kuinka musiikki parhaimmillaan vapauttaa esiintyjän ja yleisön.

Matti Johannes Koivu la 3.2. klo 19 Suistossa.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset