Kaupunkiuutiset

Matti Mujunen levytti nuoruutensa hittejä

Miehenmaisemia on Hämeenlinnan mieskuoron riveissä laulavan Matti Mujusen ensilevy, jolla hän esittää itselleen merkityksellisiä klassikkokappaleita 1960- ja 1970-luvuilta.

– Laulaminen on ollut minulle jonkinlainen pakkomielle ihan pienestä asti, Mujunen tunnustaa.

– Muistan, kun sahalla töissä oleva isäni istahti kesälauantaisin pihalle, otti mandoliinin käteen ja alkoi laulaa. Siihen alkoi kerääntyä sitten ukkoa ja akkaa kuuntelemaan, joten jostain sieltä se kipinä alkoi.

Työ IT-alalla on vienyt miestä 35 vuotta, mutta yksi käännekohta musiikin suuntaan tapahtui vuonna 2000, kun BEA Systemsin Pohjoismaiden johtajana työskennelleelle Mujuselle järjestettiin työpaikan läksiäiset.

– Olin esittänyt toivomuksen, että musiikkia olisi juhlissa jollakin tavalla ja päädyin studioon laulamaan kappaletta Those Were The Days, hän muistelee.

– Sain todella rohkaisevaa palautetta monelta taholta, kuten Leningrad Cowboysien Mauri Suménilta. Ajattelin, että jos noin kylmiltään pystyin laulamaan ihan mukiinmenevästi, niin mitä siitä tulisi, jos tekisi jotakin oikeasti.

Mujusen esikoislevyltä löytyvät muiden muassa kappaleet Suudelmin suljetut kirjeet, Muisto vain jää, Viisitoista kesää ja Kuinka voit väittää. Kaikilla iskelmä- ja pophiteillä on jonkinlainen vanhava kytkös laulajan omaan elämään.

– Ne ovat biisejä ajalta, jolloin musiikki oli kaunista ja melodista. Retrosta on siis kysymys, mutta en ole halunnut jäljitellä ketään ja tulos on persoonallista meikäläistä.

– Aion tehdä toisenkin levyn, jolla laulan englanninkielisiä kappaleita samalta aikakaudelta.

Levyn sovittajana ja kapellimestarina on toiminut Tapani Puranen. Muusikkoina ovat Kulkukoirat-yhtyeestä tutut Jarmo Kirsilä ja Riku Jokinen sekä Jukka Hänninen. Taustalaulajina ovat Satu Puranen, Jukka Friman ja koko kansan tuntema Erkki Liikanen.

– Ekin kanssa on tehty silloin tällöin pikku keikkoja, Mujunen kertoo.

– Hän on aina rohkaissut minua ja sanonut, että jos haluan uralle, hän tekee minusta kahdessa vuodessa kovan luokan laulajan.

Laulaja sanoo olevansa tyytyväinen siitä, että vihdoin viimein uskaltautui levyttämään.

– Olen viisi vuotta saanut laulaa korkeatasoisessa kuorossa ja vaativissa konserteissa Anneli Julénin loistavassa opastuksessa. Se on vahvistanut omaa laulajakuvaa ja myös taitoja.

Mujusen Miehenmaisemia on myynnissä Levymekassa Palokunnankadulla.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

26.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

28.9.2020