Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Meditaatiokonserttiin saa ottaa tyynyn ja viltin mukaan

Eero Hämeenniemen luentokonsertti on poikkeuksellinen kokemus, jossa hiljennytään yhdessä musiikin äärelle.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan Kirkkomusiikkiopisto esittelee seuraavassa luentokonsertissaan säveltäjä Eero Hämeenniemen.

Hämeenniemi on yksi aikamme merkittävimmistä suomalaisista säveltäjistä sekä lisäksi improvisoiva pianisti, taiteilijaprofessori ja Sibelius-Akatemian dosentti. Hämeenniemeltä ilmestyi viime vuonna kirja Kun musiikki täyttää mielen (Basam books).

Hämeenniemi on soittanut eri puolilla Eurooppaa pianokonsertteja, joissa hän improvisoi hengellisten teemojen pohjalta.

 

Tilaisuus Hämeenlinnan kirkossa sunnuntaina 2. helmikuuta alkaa uutta kirkkomusiikkia koskevalla luennolla, minkä jälkeen sekä soittaja että kuulija hiljentyvät yhdessä musiikin äärelle ja lähtevät matkalle henkiseen ja hengelliseen maailmaansa. Yleisö voi ottaa mukaan tyynyn ja viltin. Improvisaatiokonsertin aikana saa ottaa mukavan asennon ja käydä vaikka pötköttelemään kirkon penkkiin.

 

Musiikki ja muusikko kohtaavat kuulijansa monella erilaisella tavalla. Musiikkia voi käyttää myös hiljentymisen, meditaation ja keskittymisen välineenä. Improvisoiva soittajakin etsiytyy teemojen maailmaan ja kontaktiin oman mielensä syvien kerrosten kanssa.

 

Spirituaalit, virret ja vanhan ja uuden kirkkomusiikin melodiat tarjoavat lähtökohdan Hämeenniemen mielikuvitukselle. Konsertissa voi olla myös täysin vapaata improvisaatiota.

Meditaatiokonsertti on erilainen kuin muut konsertit. Siitä puuttuvat perinteiset ulkoiset muodot: kumartelut, suosionosoitukset, tulemiset ja menemiset, kukitukset.

 

Monet kuulijat ovat kertoneet, etteivät he ole koskaan kokeneet musiikkia niin syvästi, kuin näissä epämuodollisissa tilaisuuksissa.

Alustuksen kesto on noin 20 minuuttia ja konsertin 70 minuuttia.

Eero Hämeenniemen luentokonsertti su 2.2. klo 18 Hämeenlinnan kirkossa. Vapaa pääsy.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

26.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

27.9.2020