fbpx
Kaupunkiuutiset

Meeri Räisänen matkaa Etelä-Koreaan

HPK:n naisjoukkueen maalivahti Meeri Räisänen, 28, lähti torstaina toisiin olympialaisiinsa. Myös HPK:lle tämä on toinen kerta, kun joukkueesta valittiin maalivahti olympiakisoihin. Edellisen kerran Hämeenlinnasta Suomea edusti Maija Hassinen-Sullanmaa (silloin Hassinen) vuonna 2006 Torinossa.

Räisäselle kutsu maajoukkueeseen ei tullut puun takaa.

– Iloinen olen, että valinta tuli. Se ei sinänsä tullut yllätyksenä, vaikka koskaan ei mitään voikaan pitää itsestäänselvyytenä. Olin kuitenkin tällä kaudella maajoukkueen mukana jokaisen leirin ja jokaisen turnauksen toukokuusta asti, hän kertoo.

Suomi lähtee hakemaan kisoista mitalia, mitään muuta tavoitetta ei Räisäsen mukaan ole. Porukassa on tiivis yhteishenki, ja se lähdössä kisoihin luottavaisin mielin.

– Meillä on tosi hyväkuntoinen joukkue. Tiedämme, että olemme tehneet hyvin hommia. Kaikilla on oma roolinsa, ja ketjut ovat selvät. Kaikki pystyvät keskittymään omaan juttuun. Joukkue on yhtenäinen, ja kaikki ovat siihen sitoutuneita, hän kertoo.

Maajoukkueessa ei Räisäsen mukaan ole välttämättä ennalta ajateltua ykköstorjujaa.

– Meillä on kolme hyvää maalivahtia, ja kaikkien on oltava valmiina pelaamaan. Itsekin lähden sillä ajatuksella, että ne minuutit mitä tulee, ne pelataan täysillä, hän sanoo.

Kaksi muuta maalivahtia ovat Noora Räty, joka pelaa tällä kaudella Kunlun Red Starsissa Kiinassa, ja Eveliina Suonpää Rauman Lukosta.

Kisat Etelä-Koreassa tietävät suomalaisille totuttautumista aikaeroon. Räisänen ei pidä sitä pulmallisena.

– Aikaero sinnepäin on vähän haastavampi kuin toiseen suuntaan, mutta me ollaan joukkueen kanssa reissattu niin paljon, että ei siinä ole ongelmaa. Kuormituksen kanssa pitää ottaa joitain asioita huomioon, mutta olemme niin kokeneita jo, että osaamme hoitaa sen hyvin.

Räisänen oli mukana jo Sotshin kisoissa neljä vuotta sitten. Hän kuvaa kokemusta älyttömän hienoksi.

– Siinä vaiheessa ei vain oikein tiennyt, mihin on lähdössä. Nyt on paljon parempi tilanne siinä mielessä, että nyt jo tietää, mihin on menossa ja pystyy keskittymään olennaisiin. En sano, ettei Sotshissa olisi pystynyt sitä tekemään, mutta kokemus auttaa. Nyt lähden rauhallisemmin mielin, ja pystyn keskittymään paremmin.

Etelä-Koreassa Räisänen ei ole aiemmin käynyt. Häneltä on kysytty, pelottaako häntä matkustaa Korean niemimaalle.

– Totta kai ihmiset spekuloivat ja ovat kysyneet, miten uskallan sinne lähteä. Mutta ei ole minun asiani miettiä sellaisia. Tehtäväni on mennä sinne urheilijana ja tehdä sitä, mitä täytyy tehdä, hän sanoo.

Räisänen asuu nykyisin Jyväskylässä. Hänen viikkonsa menee niin, että maanantaista torstaihin hän on pääasiassa kotipaikkakunnalla ja harjoittelee siellä B- ja A-poikien kanssa. Perjantaiksi hän tulee Hämeenlinnaan harjoituksiin, ja lauantaisin ja sunnuntaisin ovat pelit.

Aiemmin Räisänen on pelannut myös miesten joukkueessa, ja hän uskoo, että siitä on ollut hänen peliuralleen hyötyä.

Sillä aikaa, kun Räisänen on olympialaisissa, HPK pelaa SM-sarjassa viisi peliä. Vakimaalivahtia tuuraa joukkueen aikaisempi mestarimaalivahti Maija Hassinen-Sullanmaa, joka palaa lähes kolmen vuoden tauon jälkeen torjuntahommiin.

– On hyvä, että tuuraajaksi saadaan kokenut veskari, Räisänen kiittelee.

HPK on tällä hetkellä SM-sarjassa neljäntenä hyvän syyskautensa ansiosta.

– Syksyllä meni tosi hyvin, ehkä vähän yli odotustenkin, ja nyt sitten pleijareita kohti pitäisi taas parantaa. Tässä kohtaa en halua isoja tavoitteita asettaa, pitää mennä peli kerrallaan. Totta kai mitalin haluaisin, ja mestaruuskin on ajatuksissa, mutta ei sitä pidä miettiä liikaa. Joukkue on kuitenkin nuori ja kokematon, ja pleijarit ovat taas ihan eri pelejä, niissä mitataan kantti, maalivahti pohtii.

Räisänen palaa maajoukkueen mukana Etelä-Koreasta 23.2. takaisin Suomeen.

Miesten jääkiekkomaajoukkueeseen olympialaisiin on valittu hämeenlinnalainen puolustaja Juuso Hietanen. Hän pelaa nykyisin KHL:ssä Moskovan Dynamossa.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset