Kaupunkiuutiset

Mehiläistutkijat koolle Mustialaan

Hämeen ammattikorkeakoulun Mustialan kampuksella järjestetään 12.–15. heinäkuuta kansainvälinen SICAMM 2018 -konferenssi, johon osallistuu noin 60 tumman mehiläisrodun tutkijaa kymmenestä eri maasta. Tapahtuman suojelijana toimii rouva Jenni Haukio.

Tutkijat ovat huolestuneina seuranneet mehiläisten määrän pienenemistä maailmalla. Mehiläisten väheneminen vaikuttaa monien viljelykasvien sadon määrään ja laatuun. Tummma mehiläinen on kehittynyt ja levinnyt luontaisesti Pohjois-Euroopan lauhkean vyöhykkeen pohjoisrajoille.

Tumma mehiläinen oli aiemmin maailman yleisin mehiläisrotu, mutta se oli kadonnut lähes kokonaan 1960-luvulle tultaessa. Rotua on alettu elvyttää 2000-luvulla, myös Suomessa.

– Suomen Mehiläishoitajain Liitto ja HAMK edistävät tumman mehiläisen suojelua, lehtori Merja Vainio Hämeen ammattikorkeakoulun maaseutuelinkeinojen osaamisalalta sanoo.

 

SICAMM 2018 -konferenssi kokoaa yhteen tumman mehiläisen suojelu- ja jalostustyöstä kiinnostuneita mehiläishoitajia ja -tutkijoita kerran kahdessa vuodessa. Konferenssissa saadaan tietoa alan uusista tutkimuksista ja käytännön hoitotyöstä. Tapahtuman aikana on kävijöillä mahdollisuus verkottua samanhenkisten mehiläisalan toimijoiden kanssa ja samalla kehittää omaa työtä.

Mehiläistarhaajan ammattitutkinnon opiskelijat avustavat konferenssin järjestelyissä. Konferenssin päätteeksi osallistujat vierailevat Pakinaisten tumman mehiläisten puhdasparitusasemalla sekä Naantalissa ja Kultarannassa.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset