Kaupunkiuutiset

Melko tavallisen miehen lauluja

Lyseon liikunnanopettaja on tuottelias lauluntekijä. Jorma Kukkosen ensimmäinen soololevy Hyvä mies ilmestyi vuonna 2008 ja sitä seurasivat Sydämen asialla (2010) sekä hänen isänsä Matti Kukkosen teksteihin sävelletty Taivaanrannan taa (2012). Nyt plakkarissa on marraskuun alussa julkaistu Musta tulee perhonen, joka sisältää 10 laulua.

– Sairastuin viime vuoden lopulla aika vakavasti ja kun siitä sitten tokenin, lauluja alkoi taas tulla, Kukkonen kertoo.

– Se oli ihan hirveä rysähdys ja tuli kauhea tarve päästä äänittämään. Olen tehnyt lauluja lapsesta lähtien ja pöytälaatikot ovat väärällään tavaraa, josta ammentaa.

Kukkosen albumin instrumentit ja tuotanto ovat hämeenlinnalaisen luottomiehen Willy D:n käsialaa. Musiikillista linjaa voisi kutsua vaikkapa popin ja rockin välimaastossa seikkailevaksi laulelmaksi. Tekstit liikkuvat usein hyvin maanläheisessä ja arkisessa todellisuudessa. Levyltä löytyy ylistyslaulut niin Ladalle kuin personal trainerillekin.

– Olen vanha Lada-mies henkeen ja vereen, Kukkonen tunnustaa.

– Personal trainer -kappale taas kertoo omasta henkilökohtaisesta kuntokuuristani. Siinä oli hankaluutensa, mutta toivottavasti olen pystynyt välittämään myös onnistumisen iloa.

Harmaapartavaihe

Yksi levyn kappaleista on nimeltään Melko tavallinen mies. Sellaiseksi Kukkonen itsensä kokee.

– Olen hirveän selkeästi 58-vuotias äijä, joka elää harmaapartavaihetta.

– Jotkut asiat elämässä ovat auttamatta ohi, mutta hanskoja ei ole vielä lyöty tiskiin. Jotakin uuttakin voi vielä tapahtua ja ehkä siitä levyn nimikkappalekin kertoo.

Kukkosen laulut eivät juurikaan kuormita radion soittolistoja, mutta pääsevät välillä parrasvaloihin kuorosovituksena tai viidestä tenorista koostuvan Tuukat-kokoonpanon keikoilla.

– Lauluntekeminen on minulle hyvin tärkeä asia, hän sanoo.

– Kirjoitan kappaleita vähän samaan tapaan kuin muut pitävät päiväkirjaa. Niissä pääsen purkamaan ajatuksiani.

Jorma Kukkosen levyä voi tilata puhelinnumerosta 050-350 0186.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset