Kaupunkiuutiset

Melodista jazzia triokokoonpanolla

Pianisti Aki Rissasen kehuttu pianotrio kiertää Isoa-Britanniaa ja Suomea 9.–20.9. Kiertue tuo trion mm. Suisto-klubille Hämeenlinnaan torstaina 15.9.

Rissasen kokenut triokokoonpano on tämän hetken mielenkiintoisimpia kotimaisia jazzyhtyeitä. Brittiläisen Edition Recordsin alkuvuodesta 2016 julkaisema Amorandom-albumi on huima voimannäyttö yhtyeen kyvyistä ja levy on kerännyt tasaiseen tahtiin viiden tähden arvioita. Levy esittelee pianistin johtaman yhtenäisen triokokoonpanon, jossa mukana ovat maamme arvostetuimpiin muusikoihin kuuluvat basisti Antti Lötjönen ja rumpali Teppo Mäkynen.

Keulamies Rissanen on tehnyt vakuuttavaa nousua kotimaisen jazzin eturiviin ja samalla kansainvälisesti seuratuksi jazzmuusikoksi, joka on osoittanut kyvykkyytensä osana lukuisia maineikkaita yhtyeitä ja myös sooloartistina. Erittäin onnistunutta Amorandomia onkin helppo veikata Rissasen kansainväliseksi läpimurroksi. Tuore levy esittelee trion, joka on hioutunut tiiviiksi komboksi keikkailtuaan viime vuosina myös audiovisuaalisen, animaatiota ja livemusiikkia yhdistävän konseptin kanssa. Kehuttu visualisoitu projekti toi yhteen elokuvaohjaaja Tuula Leinosen ja kotimaisen animaatiotaiteen edesmenneen grand old manin, animaattori Antti Peränteen samannimisen elokuvan, Rissasen musiikin ja Petri Ruikan videotaiteen.

Kolmikon rytminen, mutta samalla lyyrinen ilmaisu on erittäin korkealla tasolla laajan yhteisen soittohistorian ansiosta. Luonteva musiikillinen kommunikaatio on se punainen lanka, jonka ympärille trion musiikki voi rakentua ja erottua kilpailijoistaan. Rissasen melodisissa sävellyksissä läikkyy aito löytämisen riemu ja lahjakas trio, jossa kullakin jäsenellä on luonnollinen roolinsa, antaa kappaleille mahdollisuuden puhjeta kukkaan.

Aki Rissanen Trio Suisto-klubilla to 15.9. klo 21

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset