Kaupunkiuutiset

Mennäänkö piiloleikkipuistoa?

– Olemme asuneet Pappilanniemessä kuusi vuotta. Koko sinä aikana lasten leikkipaikalla ei ole ollut minkäänlaista valaistusta, kahden lapsen äiti Johanna Seppälä sanoo Ihantalantien iltapimeässä leikkipuistossa.

Vaikka piiloleikit ovat suosittuja, luo pimeään piilotettu leikkipuisto turvattomuuden tunnetta paitsi lapsille, myös vanhemmille.

Synkimpään syysaikaan leikkipuisto maastoutuu jo iltapäivällä samaan mustaan kuin viereinen peltoaukio.

– Osa lapsista suuntaa vilkasliikenteiseen tienvarteen leikkimään, kun siellä näkee telmiä. Samalla saa pelätä, koska rysähtää. Lapseni leikkii mieluummin sisällä kuin ulkona pimeässä, Päivi Nieminen kertoo.

Kolmen lapsen äidin Maisa Reposen mukaan hämärä leikkipuisto vetää puoleensa myös niitä, joilla puistoon ei oikeastaan edes olisi asiaa.

– Täällä on näkynyt mopojälkiä maassa. Viime vuonna joku rikkoi vauvakeinun. Kunnon valaistus pitäisi tihutyöntekijät poissa.

Kohtaamispaikka

Hattulan kuntaan toimitettiin viime marraskuussa aloite leikkipuiston valaisemiseksi. Tekninen lautakunta totesi, ettei leikkipuistojen valaistuksiin ole osoittaa määrärahoja.

– On ymmärrettävä vastaus, ettei kunnalla ole rahaa. Toinen perustelu kunnalta kuitenkin oli, etteivät lapset leiki puistoissa kuin päivisin. Kyllä suurin osa lapsista on päivällä tarhassa tai koulussa, eräs äiti sanoo.

Seppälä puolestaan kokee kunnan päätöksen sotivan kansanterveydellisiä arvoja vastaan. Lapsia kannustetaan liikkumaan enemmän pelikoneilla tahkoamisen sijaan, mutta mahdollisuuksista tingitään.

– Mitä enemmän lapsilla on turvallisia leikkipaikkoja kodin lähellä, sitä enemmän lapset liikkuvat, hän huomauttaa.

Asiaan vaikuttaa myös sosiaalinen näkökanta.

– Leikkipuisto on yksi niistä paikoista, joissa lapset tutustuvat toisiinsa ja saavat uusia kavereita.

Pappilanniemen asuinalue on lapsiperheitä täynnä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset