Kaupunkiuutiset

Merkkivaatteiden kierrätys löysi sijansa

Seinäjoelta Hämeenlinnaan muuttanut yrittäjä Karoliina Ahtiainen on positiivisen yllättynyt erilaisella konseptilla toimivan kierrätyskaupan saamasta vastaanotosta.

– Myytävää tulee niin paljon, että jo nyt on pakko hieman jarrutella vaatteiden vastaanoton kanssa, tuore yrittäjä myhäilee reilun kahden viikon toiminnan jälkeen. Hän sanoo kierrätysvauhdin olevan ripeää jo toiminnan alkuvaiheessa.

Reskalla toimivan Boho Second Hand-liikkeen ideana on kierrättää laadukkaita naisten merkkivaatteita, kenkiä ja laukkuja. Myös miesten ja lasten vaatteita tulee myyntiin, mutta ne ovat vähemmistönä.

– Toiminta-ajatus on se, että asiakas tuo ehjät ja puhtaat merkkivaatteensa myytäväksi. Minä hinnoittelen ja tarvittaessa vaikka silitän asusteen myyntikuntoon. Asiakas saa myyntihinnasta puolet, yritykselle jää toinen puolikas. Jos kohde ei mene kaupaksi kuukaudessa, asiakas saa tavaran takaisin ilman kustannuksia, Karoliina Ahtiainen kertoo kierrätyskaupan liikeideasta.

Hän toteaa kierrätyksen olevan nyt arkipäivää myös merkkituotteissa.

– On hassua jättää kerran tai pari käytetty juhla-asu vaatekaappiin, kun sen voi myydä vaivattomasti uudelle käyttäjälle. Asuste ei ehdi kulua parilla käyttökerralla lainkaan, vaan on uudenveroinen, Ahtiainen pohtii juhlavampien vaatteiden kierrätystä.

Hän sanoo, ettei ota myyntiin esimerkiksi massatuotannon asusteita, vaan niiden kierrätyspaikka on kirpputoreilla.

Boho Second Hand sijaitsee kävelykatu Reskalla, Raatihuoneenkatu 29.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

12.8.2020

Päivän Hämeen Sanomat

13.8.2020

Fingerpori

comic