Kaupunkiuutiset

Messuilta vinkkejä aktiivisille senioreille

Hämeenlinnan Elenia Areena täyttyy jo toisen kerran SeniorHäme 2016:n virkeistä ja aktiivisista messuvieraista. Viime syksynä ensimmäistä kertaa järjestetyn tapahtuman suosio yllätti positiivisuudellaan kaikki – niin messuvieraat kuin näytteilleasettajatkin.

– Molemmilta ryhmiltä saatu palaute oli erinomaisen hyvä. Kiitosta sai tapahtuman sisältö, alustajat ja hieno kokonaisuus kaikkinensa, Messupromoottorien toimitusjohtaja Reijo Alakoski kertoo.

Messuilla tulee vierailemaan TV:stä tutut, Akuuttiohjelman Omalääkäri Risto Laitila, joka myös vastaa ennalta lähetettyihin terveyteen liittyviin kysymyksiin alustuksien yhteydessä. Messuilla vierailee myös näyttelijä Tuija Piepponen ja EU-parlamentin jäsen Sirpa Pietikäinen. Tapahtuman juontaa viime vuoden tapaan Hämeenlinnan oma poika Markku ”Mape” Veijalainen.

Tuoreen Kevan tutkimuksen mukaan vanhuuseläkeläisistä noin 10 prosenttia jatkaa työelämässä vielä eläkeiän täytyttyä. Julkisella sektorilla työskennelleistä työuraa jatkaa jopa 17 %.

Reijo Alakosken mielestä nuo luvut todistavat hyvinvoinnista ja senioreiden aktiivisuudesta.

– Työelämään osallistuminen ja terveyden ylläpitämien edellyttää sitä, että elämäntapoihin, ruokaan ja liikuntaan kiinnitetään huomiota. Eläkkeellä ja vapaa-ajalla harrastetaan, matkustellaan ja nautitaan kulttuurista. Itsestä ja kumppanista halutaan myös pitää hyvää huolta; kauneus-, hoito- ja hemmottelupalvelut ovat hyvin suosittuja. Juuri tuo kattaus on vahvasti esillä alustuksissa ja näyttelyosastoilla viikonlopun SeniorHäme 2016 -tapahtumassa.

SeniorHäme 2016 -tapahtumaan osallistuu noin 100 näytteilleasettajaa ja tapahtuman yleisötavoite on 5000 kävijää.

SeniorHäme -messut Elenia Areenalla 29.–30.10.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset