Kaupunkiuutiset

Messuja, musiikkia ja yhdessäoloa

Helluntai on tänä vuonna sunnuntaina 20.5. Hämeenlinna-Vanajan seurakunta juhlistaa pyhää monin tavoin.

Sään suosiessa on mukava viettää kummien ja perheiden leiripäivää Loimalahden leirikeskuksessa. Kello 10–16 alueella on tarjolla yhteistä mukavaa puuhaa ulkona. Ohjelmassa on muun muassa ulkopelejä, luontopolku, askartelua ja aarteen etsintää. Seurakunta tarjoaa maksuttoman keittolounaan klo 12. Metsäkirkkoa vietetään kello 13. Metsäkirkon jälkeen on kirkkokahvit ja letunpaistoa nuotiolla. Perheet, kummit kummilapsineen tai kaikki yhdessä ovat tervetulleita oman aikataulunsa mukaan. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Hämeenlinnan kirkon kello 10 alkavassa messussa kuullaan J. S. Bachin kantaatti Also hat Gott die welt geliebt Vanajan kamarikuoron ja vanhan musiikin yhtye Musici Cathedralisin esittämänä. Solisteina laulavat kanttorit Sonja Saarikko ja Heikki Seppänen. Messussa siunataan tehtäviinsä seurakunnan uusia työntekijöitä. Kantaatti rakentuu helluntaipäivän evankeliumitekstiin. Messun jälkeen on kirkkokahvit keskusseurakuntatalossa.

Rengon ja Vanajan kirkoissa on messut alkaen kello 10. Rengon kirkossa esiintyy Rengon kirkkokuoro ja Vanajan kirkon messussa ovat mukana katekumenaatti-kurssin osallistujat. Messujen jälkeen voi jäädä kirkkokahveille.

Jukolan Lintukodossa vietetään kansainvälistä messua, joka toimitetaan osittain englanniksi. Messu alkaa kello 13, sitä ennen tarjotaan kello 12 maksuton ruoka ja messun jälkeen on kirkkokahvit. Messu on avoin kaikille, mukaan kutsutaan erityisesti muualta Suomeen tulleita.

Myös iltaihmisille on oma vaihtoehto tarjolla, sillä Hämeenlinnan kirkossa vietetään kello 17 alkava helluntain iltakirkko, joka on lyhyt musiikkipainotteinen jumalanpalvelus. Viola Räisänen ja Anna-Maria Lehtoaho soittavat Bachin sonaatin viululle ja cembalolle.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset