Kaupunkiuutiset

Mestarien liiga kävi HPK:lle kalliiksi

HPK:lla jäi ihan hilkulle pääsy naisten lentopallon Mestareiden liigassa jatkoon. Pelaajat ja valmentajat ottivat häviön raskaasti, sillä lopullisen voiton sinetöinyt kultainen erä päättyi lauantaina Elenia-areenassa vieraille 15–10, vaikka Kerho voitti sitä edeltävän kotiottelun ja toisen osaottelun hienosti 3–0.

– Tietenkin harmittaa. Pelattiin kuitenkin kolme erää älyttömän hyvin. Viimeinen erä loppui ehkä vähän kesken, kun sen alku ei lähtenyt enää yhtä hyvin kuin piti. Aloimme pelata vasta sitten, kun oli jo liian myöhäistä, HPK:n kapteeni, passari Katja Kylmäaho suri ottelun päätyttyä.

Kylmäaho kuvailee minskiläisiä vastaan pelattuja kahta ottelua upeaksi kokemukseksi.

– Kukapa nyt Mestareiden liigaa pääsee pelaamaan, varmaan hyvin harva. Kyllä tämä vähän ajan päästä vielä hymyilyttää. Tällaisia kovia pelejä pitäisi olla enemmän, että kehityttäisiin. On huikeata, kun päästään pelaamaan maailman huippuja vastaan. Onneksi meillä eivät kansainväliset pelit lopu, CEV-cupissa voimme päästä vaikka kuinka pitkälle, hän siirsi jo ajatuksia tulevaan.

Seuran manageri Ville Kalliomäki sanoo ymmärtävänsä joukkueen pettymyksen mutta tunnustaa, että hän ei itse ole yhtään pahoillaan Mestareiden liigasta putoamisesta. Syynä on raha.

– Jos olisimme tienneet, miten pelien tv-tuotanto hoidetaan, emme olisi lähteneet mukaan ollenkaan. Nyt meille tuli televisioinnin takia noin 16 000 euron tappio, koska jouduimme maksamaan Elenia-areenan lähetyksen. Kaiken lisäksi ottelu näkyi ainoastaan Yle Areenassa, senkin saimme kuulla vasta muutamaa päivää ennen peliä. Nyt meillä ei ollut mitään mahdollisuutta saada tv-mainonnasta rahaa, hän harmittelee.

Myös Suomen Lentopalloliitolle Kalliomäki lähettää karvasta palautetta. Hänen mielestään liitto jätti HPK:n yksin, vaikka lupaukset ja puheet mukanaolosta olivat aiemmin kauniita. Liitolta ja vähän myös kotiliigalta piti tulla rahallista apua, mutta sitä ei lopulta saatu.

Hämeenlinnassa kävi kaiken lisäksi tarkkailijoita katsomassa, että kaikki on viimeisen päälle niin kuin kansainvälisissä säännöissä sanotaan: liput ja laput, kortit ja läpyskät, erilaiset mainokset, otteluohjelmat ja sähköiset reaaliaikaiset tilastotaulut. HPK joutui myös hyväksyttämään mainostajansa CEV:ssä, eivätkä ne kaikki menneet siellä läpi.

– Järjestelyihin liittyi paljon sellaista, millä ei ole mitään tekemistä lentopallon kanssa. Minskissä puoliakaan näistä vaatimuksista ei ollut täytetty, mutta meidän täytyi hoitaa kaikki viimeisen päälle. Suomessa valvotaan sitä ja tätä, muualla asiat ovat vain sinne päin, Kalliomäki penää tasapuolisuutta kohteluun.

Lipputuloja lauantain pelistä HPK sai Kalliomäen mukaan ihan mukavasti, mutta ne eivät riittäneet kuluihin. Nyt kun joukkue jatkaa taivaltaan haastajien CEV-cupissa, menot eivät ole yhtä suuret, koska pelejä ei televisioida.

– Putosimme jo nyt CEV-cupiin, johon olisimme joka tapauksessa varmasti myöhemmin tippuneet. Tavallaan se on meidän onni. Joukkuetta ottaa häviö päähän, ja niin pitääkin, mutta se pelasi hienosti, eikä yhtään tarvitse laittaa päätä kainaloon, manageri kehuu.

CEV-cupissa HPK:ta vastaan tulee kroatialainen Mladost Zagreb tai kotoinen Salon Viesti. Ne kohtaavat toisensa vielä ennen joulua. Kerho pelaa jompaakumpaa vastaan ensin vieraissa todennäköisesti 11.1. ja kotona 25.1.

– Tammikuussa meillä on hyvät mahdollisuudet jatkoon, mutta sen jälkeen tulisikin taas kova joukkue vastaan. Minsk-häviöstä puhuin heti päävalmentaja Luca Chiappinen kanssa, ja asetimme tavoitteeksi toipua siitä pian ja keskittyä täysillä Suomen cupin peliin LP Vampulaa vastaan. Tavoiteenamme on voittaa cup, Kalliomäki kertoo.

HPK pelasi cupin välierän Vampulaa vastaan tiistaina Eleniassa.

Tuleviin CEV-cupin peleihin Kalliomäki odottaa taas innokkaita tukijoita mukaan kannustamaan Kerhoa voittoon.

– Yhteistyökumppaneita oli mukana Minskissä, ja he antoivat paljon positiivista palautetta matkasta. Siitä tuli tosi positiivinen olo.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset