fbpx
Kaupunkiuutiset

Metalli- ja ravintola-alan ammattilaisista pulaa

Työ ja tekijät eivät aina kohtaa. Tällä hetkellä Hämeenlinnan seudulla on eniten pulaa metallialan ammattilaisista. Myös ravintola-alan osaajille on kysyntää enemmän kuin on tekijöitä tarjolla.

– Jos tulee isompi tilaus, hitsareita ja muita metallipuolen ammattilaisia on vaikea löytää, muttei mahdotonta, rekrytointipalveluyritys Adeccon Hämeenlinnan yksikön päällikkö Kai Rautio kertoo.

Syyt tilanteeseen ovat moninaiset. Eri ammattialojen suosio opiskelijoiden keskuudessa vaihtelee trendien mukaan, ja toisaalta joillakin aloilla hakijoiden mielikuva alasta ei ehkä vastaakaan todellisuutta:

– Hämeenlinnassa kyllä koulutetaan kokkeja ja ravintolatyöntekijöitä, joista on aikamoinen pula, mutta moni ammattilaisista haluaa vaihtaa alaa, asiakkuuspäällikkö Salla Helminen Adeccosta kertoo.

Myöskään koulutustarjonta ei aina vastaa alueellista kysyntää.

– Esimerkiksi raskaan kaluston ammattilaisia ei kouluteta lähialueilla riittävästi. Lähin koulutuspaikka on Nurmijärvellä, ja sieltä valmistuvat suuntautuvat pääasiassa pääkaupunkiseudulle, senior consultant Arttu Niemelä Adeccosta tietää.

– Emme voi vaikutta koulutukseen tai työmarkkinoihin. Näköpiirissä on, että rakentamisen puolella tarvitaan lähitulevaisuudessa monialaisia osaajia. Meille on vahvuus, että Hämeenlinnassa koulutetaan rakennusmestareita ja -insinöörejä, niin voimme työllistää paikallisia osaajia, Rautio jatkaa.

Vuodevaihteessa voimaan astunut aktiivimalli näkyy jo rekrytointiyrityksen arjessa työhakemusten määrän kasvuna.

– Myös työllistyminen näyttää kasvaneen, mikä on hyvä asia, Rautio sanoo.

Hän toivookin työnhakijoilta avarakatseisuutta, sillä yritysten sisällä voi olla urapolkuja, joista ei vielä hakuvaiheessa ole tietoa.

– Työnhaussa on tärkeää osoittaa aktiivisuutta. Noin 95 prosenttia vuokratyövoimaa käyttävistä yrityksistä on pienyrityksiä. Vaikkei se ensimmäinen työ välttämättä aina kiinnostaisikaan, kannattaa ottaa se lyhytkin pätkä, jotta tulee yritykselle tutuksi. Pätkistä työllistyminen lähtee yleensä liikkeelle.

Aktiivimallin kautta työnhakojoiksi on tullut myös niitä, joilla ei välttämättä ole ollut motivaatiota työllistyä. Tiimin ideana on auttaa jokaista hakijaa löytämään omat vahvuutensa sekä itselleen mielekkään tavan tehdä töitä.

– Teemme paljon uraohjausta, ja keskusteluissa asiakas saattaa löytää uusia näkökulmia sekä osaamista, josta ei ole ollut tietoa, Niemelä sanoo.

Aiemmin Sihti Oy:nä tunnettu rekrytointipalveluyritys on ollut vuodesta 2016 osa sveitsiläistä Adecco-konsernia. Tarvittaessa työnvälityksessä hyödynnetään koko maan kattavaa verkostoa.

– Teemme yhteistyötä lähialueen ja eri kaupunkien välillä, ja se on yksi keino tekijöiden löytämiseen, Kai Rautio sanoo.

Myös erityisosaajille kysytään tarvittaessa työpaikkaa lähialueiden toimistoista.

Rautio painottaa, että kaikki työ on arvokasta.

– Esimerkiksi siivousala vaikuttaa kasvattaneen arvostustaan, sillä avoimiin paikkoihin on ollut tarjolla runsaasti hakijoita.

Tavoitteena on, että kaikki osapuolet, sekä työnhakija, työnantaja että välitystoimisto, voisivat olla lopputulokseen tyytyväisiä.

– Vaikeinta on löytää ihmiset työpaikkoihin. Kun sopivat tekijät löytyvät, haastattelut ja muut rutiinit sujuvat yleensä helposti. Lopullisen päätöksen työllistämisestä tekee asiakasyritys.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset