Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Metallican basisti sai pullon päähänsä Ahvenistolla – Vedettiinkö turpaan väärää miestä?

Mitä Giants of Rockissa oikein tapahtui?
Robert Trujillo soitti pää kääreessä Ahvenistolla vuonna 1989. Kuva: Jaakko Virtanen

Ensi viikolla Kantolaan saapuvan Metallican Robert Trujillolla on karvas muisto Hämeenlinnasta. Amerikkalainen basisti soitti Suicidal Tendencies -yhtyeessä, joka oli yksi vuoden 1989 Giants of Rockin pääesiintyjistä.

Ahveniston moottoriradalla olevan lavan eturivissä seisoivat hämeenlinnalainen Jaakko Virtanen ja hänen tuolloin 17-vuotias tyttärensä Eija.

– Kun Trujillo teki soundcheckiä ennen keikkaansa piilossa vahvistimien takana, yleisön joukosta lensi lavalla pullo, joka osui hänen päähänsä, Eija Virtanen muistelee.

– Suuttunut basisti tuli muiden bändin jäsenten ja kiertuehenkilökunnan kanssa katselemaan, kuka mahtoi olla pullon heittäjä. Vasta siinä vaiheessa Trujillo huomasi, että päästä valui verta ja lähti paikattavaksi.

Muut lavalle jääneet tekivät yleisöön päin uhkaavia kaulankatkaisueleitä, jotka ovat tallentuneet YouTube-palvelussa nähtävillä olevalle videolle.

– Bändin laulaja Mike Muir hyppäsi yleisön joukkoon antaakseen heittäjälle opetuksen. Huhujen mukaan väärä mies sai turpaansa, Eija Virtanen sanoo.

– Siitä en ole varma, löytyikö oikeaa heittäjää koskaan vai pääsikö hän pälkähästä.

Kun Trujillo palasi lavalle pää siteeseen käärittynä, Jaakko Virtasella oli kamera valmiina. Yksi hänen otoksistaan haavoittuneesta sankarista julkaistiin tuoreeltaan Suosikki-lehdessä.

– Kuvasin tapahtumia järjestäneen Arno Carlstedtin pyynnöstä kaikki Giants of Rock -festivaalit, Jaakko Virtanen kertoo.

– Ne olivat hienoja kokemuksia, sillä ne ihmismäärät tuntuivat Hämeenlinnan mittakaavassa ihan käsittämättömiltä. Pääsin myös pyörimään back stagelle maailman suurten tähtien sekaan.

Virtanen on 1970-luvulta asti ollut melkein aina kameroineen paikalla, kun kaupungissa on tapahtunut jotakin merkittävää. Lisäksi hän on ikuistanut lukemattomia yksityistilaisuuksia ja yhdistysten tapahtumia. Monia hänen valokuviaan on julkaistu Kaupunkiuutisissa.

Mieleenpainuvia hetkiä ovat olleet muiden muassa elokuvatähti Danny Kayen visiitti Hämeenlinnan torilla vuonna 1971 sekä Kauniit ja rohkeat -sarjan Ron Mossin piipahdus Jukolassa 1993.

– Tapahtumat ja ihmiset yksinkertaisesti kiinnostavat minua. Sitten on vielä bonusta, jos onnistuu kuvaamaan jotakin sellaista, mikä koskettaa toisiakin.

Arkistojen kätköstä löytyy runsaasti helmiä suomalaisten tanssilavojen tähdistä.

– Kuvasin Taurun Jussille keikkoja Katumalla ja Kuumolassa. Irwin jäi mieleen hyvänä tyyppinä, Jaakko Virtanen kiittelee.

Kari Tapio oli samanlainen, hän jäi aina hetkeksi aikaa vähän juttelemaan.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset