Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Metallican tapaaminen oli joka pennin väärti – Bändi toi rauhan ja oli cool

Toni Helaakoski halusi bändin jäsenten nimikirjoitukset tapahtuman keikkajulisteeseen, joka teki James Hetfieldiinkin suuren vaikutuksen. Helaakoskeen suurimman vaikutuksen teki se, että hän viimein tapasi myös bändin keulahahmon. Kuva: Muu
Toni Helaakoski halusi bändin jäsenten nimikirjoitukset tapahtuman keikkajulisteeseen, joka teki James Hetfieldiinkin suuren vaikutuksen. Helaakoskeen suurimman vaikutuksen teki se, että hän viimein tapasi myös bändin keulahahmon.

Kerroimme edellisessä lehdessä (KU 17.7.) Toni Helaakosken hurjasta Metallica-kokoelmasta ja kuinka hän satsasi 2200 euroa VIP-keikkalippuun. Lipulla hän lunasti tapaamisen bändin jäsenten kanssa ennen Kantolan keikkaa.

Mies kertoo tyytyväisenä, että tapaamiseen oli varattu aikaa reilu tunti, eikä se mennyt liukuhihnameiningillä.

– Olin aivan kipsissä ennen tapaamista. Kun bändi tuli paikalle, rauha laskeutui ja kaikki oli fine, hän kuvailee.

Paikalla oli kaikkiaan 12 parin tonnin lipun lunastanutta, joista kahdeksan Suomesta. Ensimmäisenä fanit otattivat kuvan itsestään yhtyeen kanssa, jonka jälkeen Metallican miehet kiersivät juttelemassa heidän kanssaan.

 

Helaakosken suurimpana toiveenaan oli vihdoinkin kohdata solisti James Hetfield. Kaikki muut bändin jäsenet hän oli jo aiemmin tavannutkin.

– Nyt on jututettu myös Hetfield. Puhuimme hänen kanssaan soittamisesta. Hän oli ostanut ensimmäisen kitaransa jostain myyjäisistä. Se oli hirveässä kunnossa ja kielet todella ylhäällä.

Kun Helaakoski rullasi miehen nenän edessä Kantolan keikkajulisteen auki pyytääkseen siihen nimikirjoitukset, oli laulaja tutkaillut sitä intensiivisesti.

– Hän katsoi julistetta tosi pitkään ja totesi, että: ”wow, makein kiertuejuliste tähän mennessä, tosi cool.” Se ei ollut mikään heitto, vaan hän oikeasti katsoi sitä ja vaikuttui, Helaakoski kertoo.

 

Robert Trujillon kanssa hän otti puheeksi vuoden 1989 Giants of Rock -tapahtuman Ahvenistolla, jossa joku ”damnass” heitti basistia pullolla.

– Trujillo innostui kertomaan tapahtuneesta. Hänellä oli ollut pää aivan veressä ja lopulta sideharsoa naama täynnä. Pullon heittäjä oli kuulemma saanut kunnolla köniinsä.

Lars Ulrichin mielestä suomalaisfanin järjestyksessään 15:s keikka oli cool saavutus. Hän oli erityisen mielissään, kun kuuli Helaakosken käyneen San Franciscon fan club -keikalla vuonna 2011.

– Hän on otettu siitä, kuinka paljon jengi näkee vaivaa nähdäkseen heidät. Tulevat pallon toiselta puolelta keikoille.

 

Varsinaisen keikan Helaakoski seurasi parhaasta mahdollisesta paikasta eli Snake Pitin eturivistä.

Keikka oli sitä, mitä hän on kokenut aikaisemminkin eli takuuvarmaa Metallicaa.

Helaakoski vakuuttaa, että jos hänelle tulee ikinä eteen vastaavaa tilaisuutta bändin tapaamiseen, ei hän epäröi hetkeäkään, vaan sijoittaa toistamiseen pari tonnia hyvään tarkoitukseen.

– Jos on mahdollista tehdä asioita, joita diggaa, niin tehkää niitä. Älkää miettikö, vaan toteuttakaa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

21.10.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

22.10.2020